Tramvaiul 101 va circula din nou în Ploieşti, după aproape doi ani de lucrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din 31 decembrie, tramvaiul 101 va circula din nou în Ploieşti. FOTO Dana Mihai
Din 31 decembrie, tramvaiul 101 va circula din nou în Ploieşti. FOTO Dana Mihai

Tramvaiul 101 îşi reia, în ultima zi a lui 2015, circulaţia în Ploieşti. Lucrările de reabilitare a liniei au durat aproape doi de ani de zile, din martie 2014.

De joi, 31 decembrie, ultima zi a lui 2015, tramvaiul 101 îşi va relua circulaţia în Ploieşti, pe ruta şi cu staţiile cunoscute, Spitalul Judeţean – Gara de Sud.

Autorităţile au pregătit şi o surpriză la prima cursă a tramvaiului pe linia reabilitată, o parte a garniturii va fi rezervată „Tramvaiului Copiilor“, cei mici având parte de o călătorie gratuită cu însoţitorii, dar şi dulciuri.

Traseul 102 al tramvaiului va funcţiona în continuare cu autobuze până la finalizarea lucrărilor pe Şoseaua Vestului.

La începutul lunii decembrie, tramvaiul 101 a circulat în probe în Ploieşti, iar acestea au fost trecute cu bine.

Valoarea lucrărilor realizate pe linia de tramvai 101 au fost de peste 110 milioane de lei. Proiectul a prevăzut refacerea peroanelor, cu adaptarea lor pentru persoanele cu dizabilităţi, a cablurilor de alimentare în curent continuu şi a liniei aeriene de contact şi refacerea stâlpilor de susţinere a reţelei. Lucrărilor vor reduce poluarea fonică şi a vibraţiilor şi vor permite rularea pe o linie modernă, silenţioasă şi rezistenţă.

Nu la fel de repede s-au desfăşurat şi lucrările pe celălalt traseu al tramvaiului din Ploieşti, 102, unde încă se lucrează şi au fost întârzieri atât din cauza administraţiei locale cât şi a constructorilor.

Proiectul de reabilitare a căii de rulare pe cele două trasee este în valoare totală de peste 257 de milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene. Acesta nu prevede şi achiziţia de tramvaie, astfel că, cel puţin o perioadă, în Ploieşti vor rula tot vechile tramvaie, recondiţionate.

Mai puteţi citi

FOTO Tramvaiul 101 a circulat din nou în Ploieşti, după aproape doi ani de reabilitări. Probe pe traseu

DNA a cutremurat Prahova, în 2015. Pelerinajul politico-penal al „vedetelor” precum Ponta şi Ghiţă la cel mai vizitat Parchet din România

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite