Raed Arafat, vizită la Ploieşti pentru operaţionalizarea ambulanţei de terapie mobilă intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat a dat undă verde primei ambulanţe de terapie mobilă intensivă din Prahova. FOTO Adevărul
Raed Arafat a dat undă verde primei ambulanţe de terapie mobilă intensivă din Prahova. FOTO Adevărul

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a fost sâmbătă la Ploieşti, unde a dat undă verde operaţionalizării uneia dintre cele două ambulanţe de terapie mobilă intensivă, nefolosite până acum din lipsă de personal

Vizita medicului Raed Arafat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino“ Prahova s-a concretizat într-o veste bună pentru prahoveni.

Din 12 februarie, una dintre cele două ambulanţe de tip C1 din judeţ, aflate în dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe – SMURD, va deveni operaţională.

Operaţionalizarea se va efectua cu monitorizarea din partea Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca - Bucureşti, care va avea un reprezentant pe ambulanţa tip C1 şi un reprezentant în dispeceratul integrat.

Prahova are două ambulanţe de terapie intensivă mobilă de tip C1, fiecare cu o valoare de 100.000 de euro, achiziţionate de Ministerul Sănătăţii. Ambulanţele nu au fost până acum operabile, în principal din cauza lipsei de personal.

Operaţionalizarea ambulanţei de tip C în Judeţul Prahova va înseamna creşterea capacităţii de intervenţie cu încă două echipaje de cel mai înalt nivel de competenţă, în situaţii de urgenţă complexe.

Pe lângă dotările standard ale unei ambulanţe, acestea sunt prevăzute şi cu alte tipuri de aparatură medicală: aparatură pentru resuscitare – respiraţie; aparatură monitorizare-defibrilare-evaluare.

În etapa a doua, se va operaţionaliza şi cea de-a doua ambulanţă tip C1, pentru zona Sinaia.

În această situaţie, ambulanţa tip C2 aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova, se va muta la substaţia Câmpina, în felul acesta acoperindu-se mult mai eficient teritoriul deservit.

Pe aceeaşi temă

Raed Arafat: „Medicii de la SMURD Bucureşti vor fi naşii echipei de terapie intensivă mobilă de la Ploieşti“

VIDEO Raed Arafat despre controlul la Spitalul Judeţean Ploieşti: „Sunt probleme organizatorice majore“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite