Ploieşti: 556 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultima săptămână. Dintre cazurile active, 36 de bolnavi au vârste sub 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Municipiul Ploieşti a înregistrat, în ultima săptămână, 556 de noi îmbolnăviri ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2, incidenţa cazurilor la nivelul municipiului fiind de 2,46 la o mie de locuitori. Dintre cazurile active de COVID-19, la nivelul oraşului 36 sunt copii, iar dintre aceştia 33 au vârstă de şcoală.

Municipiul Ploieşti se află pe locul 13 din 104 localităţi ale judeţului Prahova în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus, indicele raportat joi de autorităţi fiind de 2,46 la o mie de locuitori.

Printre cazurile active de COVID-19, 36 sunt copii şi adolescenţi. În două dintre aceste cazuri este vorba despre copii mai mici de trei ani infectaţi cu noul coronavirus, în unul dintre cazuri copilul este preşcolar, iar ceilalţi 33 sunt de vârstă şcolară.

În total, în Prahova sunt 86 de copii şi adolescenţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Pe primul loc la nivelul judeţului în ceea ce priveşte rata de infectare este comuna Păuleşti, cu un indice de 5,16 la mie. Alte şapte comune şi oraşul Breaza depăşesc rata de infectare de trei la o mie de locuitori.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite