O fetiţă din Prahova, violată în repetate rânduri timp de cinci ani. Agresorii sexuali au primit pedepse record şi au fost obligaţi la plata unor daune uriaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa a fost violată pentru prima dată când avea doar 12 ani, iar ororile au continuat până ce fata a împlinit 17 ani şi a avut curajul să-i spună mamei prin ce trece FOTO Arhivă
Fetiţa a fost violată pentru prima dată când avea doar 12 ani, iar ororile au continuat până ce fata a împlinit 17 ani şi a avut curajul să-i spună mamei prin ce trece FOTO Arhivă

Nicolae Cătălin Moise şi Constantin Moise, doi bărbaţi din Prahova, au fost condamnaţi de Tribunalul Prahova la şapte ani, respectiv 10 ani de închisoare, fiind găsiţi vinovaţi pentru abuzurile sexuale la care au supus o fetiţă în vârstă de 12 ani.

 Copila a fost violată în repetate rânduri de ambii bărbaţi, începând din anul 2016 şi până în 2020, când fata a avut curaj să-i spună mamei prin ce coşmar trece.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv şi trimişi în judecată după patru ani în care au avut timp să violeze fetiţa constant. În motivarea instanţei se arată că a fost vorba despre mai multe ”acte materiale” în special în perioada 2019-2020, dar şi anterior acestei perioade, în primăvara şi vara anului 2016 şi în 2017, atunci când fetiţa avea doar 12 ani.

Abia când a crescut mai mare, copila a avut curajul să-I spună mamei prin ce trece, iar familia fetei a avut nevoie de ajutorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a scăpa de agresori.

Mama fetei, împreună cu ceilalţi copii ai ei, a aceptat să se refugieze o perioadă într-un centru maternal, unde a rămas câteva luni, până ce femeia a reuşit să se pună pe picioare, să-şi găsească un loc de muncă şi o casă unde să-şi crească fiica abuzată şi ceilalţi copii.

Constantin şi Nicolae Moise au fost trimişi în judecată abia în aprilie 2021, iar în doar câteva luni Judecătoria Ploieşti a şi dat sentinţele. Nicolae a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare, pentru ”săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală (faptă comisă la începutul anului 2016 asupra persoanei vătămate AMG, în vârstă de 12 ani la acel moment).

  • condamnă inculpatul Moise Nicolae,  fără antecedente penale, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată (două acte materiale – o faptă comisă în primăvara anului 2016 şi una în vara anului 2016 asupra persoanei vătămate AMG, în vârstă de 12 ani în acea perioadă).
  •  aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa de 6 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celeilalte pedepse stabilite, respectiv un spor de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul Moise Nicolae să execute pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare”, conform portalului instanţelor de judecată.

Cel de-al doilea aggressor, Moise Constantin, zis ”Costică” a fost condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare. Acesta are o pedeapsă mai mare decât complicele său pentru a abuzat de fată de mult mai multe ori. 

-4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală (faptă comisă în luna decembrie 2016 asupra persoanei vătămate AMG, în vârstă de 12 ani la acea dată).

 -condamnă inculpatul Moise Constantin,  fără antecedente penale, la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată (3 acte materiale – o faptă de viol, comisă în luna iunie a anului 2017; o faptă de viol, comisă în luna iunie a anului 2017; o faptă de viol,  comisă în toamna anului 2017, toate asupra persoanei vătămate A. M.G, în vârstă de 13 ani în acea perioadă).

- Conamnă pe Moise Constantin, fără antecedente penale, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată (un act material comis în iarna anului 2018; mai multe acte materiale comise în perioada 2019 – 2020 şi un act material comis în data de 06.03.2021, asupra persoanei vătămate minore AMG).

   -aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa de 7 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv un spor de 3 ani şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul Moise Constantin să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani şi 4 luni închisoare”, se arată în minuta Judecătoriei Ploieşti, instanţă care a dat sentinţa pe fondul cauzei.

Apelul formulat de cei doi agresori a fost respins de Curtea de Apel Ploieşti, astfel că sentinţa de la Judecătorie a rămas definitivă şi executorie.

Pe lângă condamnarea la închisoarea, cei doi au fost obligaţi de aceeaşi instanţă la plata unor daune record în astfel de cazuri, până acum în Prahova: 50.000 euro, câte 25.000 de euro fiecare inculpat în parte. 

Pentru ca banii să ajungă la fată, instanţa a ”dispus instituirea sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor prezente şi viitoare ale inculpaţilor Moise Nicolae şi Moise Constantin, în vederea reparării prejudiciului cauzat părţii civile minore A.M.G, până la concurenta sumei de 25.000 euro pentru fiecare inculpat în parte, dispoziţie executorie obligă inculpatii Moise Nicolae şi Moise Constantin la plata sumei de 4000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, câte 2000 lei fiecare”, conform minutei instanţei de judecată.

Şi această pedeapsă complementară a rămas executorie după respingerea apelului.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite