Judecătorul șpăgar Rebegea a părăsit magistratura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Secţiei Penale din Tribunalul Prahova, judecătorul Dumitru Rebegea, și-a dat demisia din magistratură. Judecătorul a stat în arest aproape un an de zile, dar a fost eliberat sub control judiciar.

La sfârșitul lui 2009, acesta a intrat în atenția DNA și a fost arestat după ce a pretins şi a primit 37.000 de euro pentru a pune în libertate doi interlopi cunoscuţi, Ghenosu (Florin Ghinea) şi Austrianu (Sandu Zamfir). La acel moment, magistratul a fost suspendat din funcție. După ce a stat în arest aproape un an de zile, colegii judecători de la Curtea de Apel Bucureşti i-au acceptat cererea de eliberare condiţionată sub control judiciar.

În tot acest timp, a cerut de mai multe ori demisia la CSM sau a revenit asupra deciziei, uneori și în decurs de câteva zile.

Eliberat din funcție

Conform referatului CSM, atașat Hotărârii nr.531 din 2011 de eliberare din funcție a lui Rebegea, pe 22 iulie 2011, acesta a cerut eliberarea din funcție, pe 28 iulie a făcut o notificare de renunțare la această cerere, iar pe 1 august a cerut din nou demisia. „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să înainteze către Președintele României, propunerea de eliberare din funcția de judecător, prin demisie, a domnului judecător Rebegea Dumitru, președinte al Secției Penale a Tribunalului Prahova, suspendat", se arată în hotărârea CSM din 18 august. 

Baroul Prahova şi Uniunea Barourilor din România i-au respins lui Rebegea și cererea de intrare în avocatură, fără examen.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite