Ce declarații a dat anchetatorilor Cornel Dinicu în dosarul tragediei de la Ferma Dacilor

0
Publicat:

Cornel Dinicu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar ceilalți doi administratori din documentele pensiunii de la Tohani sunt în arest la domiciliu.

Cornel Dinicu se află în arest preventiv FOTO: Inquam Photos
Cornel Dinicu se află în arest preventiv FOTO: Inquam Photos

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, a dat prima declarație în fața anchetatorilor în urma incendiului devastator care a luat opt vieți.

Acesta combate ipoteza procurorilor legate de circumstanțele în care a avut loc incendiul și spune că dorește să știe cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. Dinicu a mai spus că se pune la dispoziția organelor de anchetă pentru ca adevărul să iasă la iveală. 

”Este plata în avans și o pedeapsă în avans pentru multe vieți și sunt interesat să elucidez acest mister atâta timp cât știu că am depus toate diligențele în așa fel încât să asigur orice condiție de securitate chiar în plus față de cele cerute de ISU”, a spus el, potrivit antena3.ro.

Cornel Dinicu a mai spus că trăiește o dramă fără margini, după ce l-a păierdut pe fiul său în incendiu și vrea să afle adevărul și pentru supraviețuitorii incendiului și membrii familiilor victimelor.

Cornel Dinicu şi ceilalți doi inculpați din dosarul Ferma Dacilor faţă de care au fost dispuse măsuri preventive au contestat decizia pronunţată, miercuri, de Judecătoria Ploieşti, potrivit Agerpres. Conform portalului instanţelor de judecată, Cornel Dinicu, arestat preventiv pentru 30 de zile, dar şi Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, care au primit arest la domiciliu, au contestat aceste măsuri.

Cei trei sunt acuzaţi de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

"Din data de 03.01.2024, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei persoane fizice, respectiv faţă de un administrator statutar şi doi administratori în fapt ai societăţii comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. (...) Faţă de acestea, în cursul zilei de azi, procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina acestora reţinându-se, în esenţă, următoarele: în perioada 2016 - 26.12.2023, cele trei persoane au desfăşurat în mod convergent şi sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de "cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată", desfăşurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, judeţul Prahova", a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Șapte trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor, victimele fiind identificate pe baza probelor ADN.

Totodată, se așteaptă ca expertiza genetică să confirme dacă fragmentele osoase găsite aparţin ultimei victime date dispărute.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite