Angajații lui Prigoană vor mătura mai rar la Ploiești. Primăria vrea să reducă cheltuielile cu Rosal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii care vor merge către Rosal, operatorul care se ocupă de salubritatea Ploieștiului, vor fi mai puțini în următoarele luni. Pentru început, angajații vor mătura manual doar o singură dată pe zi.

600.000 de lei este economia lunară pe care și-a propus să o facă primăria cu salubritatea orașului, în condițiile în care factura de la fiecare sfârșit de lună, fără zăpadă, arată aproximativ 2 milioane de lei.

Instituția care va lua primele măsuri este RASP, care va reduce numărul comenzilor către Rosal, dar va face și o evaluare a zonelor din Ploiești, în funcție de care se va stabili și un program de curățenie și banii care ar trebui alocați pe viitor.

„La acest moment, inspectorii noștri evaluează străzile pe mai multe criterii, criterii referitoare la zonă, dacă este una cu trafic intens, mediu sau scăzut, și în funcție de acestea ne vom da seama dacă este necesar să facem curațenie de trei ori pe zi, de două ori, mecanizat sau manual pe anumite artere", a spus Paul Dumbrăvanu, directorul RASP Ploiești.

Pentru început, măturarea manuală a fost redusă la una singură pe zi, iar cea de măturat mecanizat se va face doar în schimburile I și III.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite