Anchetă la Maternitatea Ploieşti, după ce un lift cu mai multe paciente a fost implicat într-un incident minor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Un lift al maternităţii din Ploieşti a avut un incident marţi, în timp ce transporta mai multe paciente de la etajul cinci. Nimeni nu a fost rănit.

Presa a anunţat marţi că un lift din Maternitatea Ploieşti ar fi căzut în gol în timp ce era plin de paciente, mămici care se duceau să-şi vadă copiii. Totuşi directorul materinităţii, Călin Boieru, a declarat pentru Digi 24 că a fost o cădere de 50 de centimetri. Tot el a spus, pentru „Adevărul“: „La ora 5 dimineaţa liftul în care se aflau mai multe lăuze şi o liftieră în timp ce cobora nu a mai oprit la etajul la care trebuia, ci puţin mai jos, oprindu-se cu o zmucitură“.

Nimeni nu a fost rănit în incidentul minor şi nu a fost nevoie de intervenţia echipajului pentru situaţii de urgenţă.

Poliţiştii s-au autosesizat şi au mers la unitatea medicală pentru a verifica ce s-a întâmplat, a precizat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, instituţie care administrează clădirea în care funcţionează maternitatea.

Şeful CJ Prahova a spus că reprezentanţii spitalului au demarat o investigaţie şi au cerut explicaţii de la două firme cu care spitalul are contract, respectiv una care asigură mentenanţa pentru ascensoare şi alta care asigură prestări servicii pentru lifteri, în condţiile în care liftera nu este angajata spitalului, ci a unei firme externe. „Aşteptăm rezultatele investigaţiilor pentru a trage o concluzie cu privire la acest incident”, a spus Bogdan Toader, pentru agenţia de presă News.ro.


 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite