Ziua culesului de aronia la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni. Doritorii şi le-au cules singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aronia Foto: Valahia Garden
Aronia Foto: Valahia Garden

Mâncate ca atare, fructele de aronia nu sunt tocmai o delicatesă, din cauza gustului astringent. Pot fi însă consumate sub formă de suc, o licoare cu proprietăţi antioxidante puternice. Cunoscătorii, dar şi curioşii au fost invitaţi, vineri, la cules, în Mărăcineni - Argeş.

Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Piteşti-Mărăcineni, o instituţie de referinţă în cercetarea pomicolă românească, cu o activitate neîntreruptă din 1967 până în prezent, a organizat vineri ziua culesulu de aronia, un fruct bogat în nutrienţi, vitamina C şi o sursă importantă de fier.

Kilogramul de aronia poate ajunge şi la 20 de lei 

Sub motto-ul "Culegi singur, plăteşti mai puţin"  conducerea Institutului i-a invitat pe doritorii să-şi aleagă singuri fructele.

Iar cei care au profitat de ocazie au plecat acasă achitând doar 5 lei pe kilogramul de aronia (pe Internet se vând şi cu 20 lei kilogramul).

Cei mai mulţi vor folosi fructele sub formă de suc obţinut prin presare la rece, un preparat cu proprietăţi antioxidante recunoscute despre care nu multă lume ştie.

Aronia reglează nivelul glicemic, combate stresul şi oboseala, îmbunătăţeşte metabolismul, ajută la menţinerea greutăţi şi incetineşte procesul de îmbătrânire. 

 Vă recomandăm să citiţi şi:

Cele mai scumpe fructe din România aduc beneficii consumatorilor, dar şi cultivatorilor: „Exportă la 7 euro/kg”

Title
Title
Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite