Valentin Fieraru, barmanul din Colectiv, a fost înmormântat în satul natal din Muscel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durere sfâşietoare şi în Argeş la înmormântarea lui Valentin Fieraru, unul dintre cei doi tineri din zona Muscel, morţi în urma catastrofei din Clubul Groazei. Trupul neînsufleţit al lui Valentin a fost adus acasă, la Valea Mare Pravăţ, în satul Bilceşti, de luni dimineaţă, când toată comuna l-a aşteptat la poartă. Marţi, cu mic, cu mare, sătenii, rudele şi prietenii l-au condus pe ultimul drum.

Valentin Fieraru lucra în Clubul Colectiv ca barman. Plecase în capitală pentru o viaţă mai bună. Visul lui s-a stins, la doar 25 de ani, în flăcările catastrofei de la Colectiv. În seara de vineri, tânărul se afla la muncă, în club. Când a fost scos din infern, Valentin mai avea încă semne vitale. A fost dus la unul dintre spitalele din Bucureşti. Aparatele l-au ţinut în viaţă la Terapie Intensivă, însă şi el, ca şi cele două argeşence decedate în urma aceleiaşi tragedii, a pierdut lupta pentru viaţă. 

Dezminţiri legate de aşa-zisa mită solicitată la INML

Rudele lui Valentin au dezminţit afirmaţiile făcute pe site-ul cancan.ro potrivit cărora părinţii băiatului ar fi fost umiliţi la INML. Oamenii spun că nu li s-a cerut şpagă, dar că au dat unor persoane o sumă ca trupul sa fie îmbălsămat mai repede şi să poată fi ridicat într-un timp mai scurt. Rudele infirmă şi speculaţiile potrivit cărora preotul din sat le-ar fi spus oamenilor că nu le înmormântează băiatul fără plata taxei de înmormântare. Primarul comunei Valea Mare Pravăt, Ion Boncoi, îl apără şi el pe preotul din satul Bilceşti. 


“Nici vorbă de ce s-a scris în presă. Preoţii de aici au o relatie foarte bună cu enoriaşii. Toată lumea s-a mobilizat să ajute această familie. Noi, Primăria, am putut să ajutăm această familie cu 30.000 lei, dar bani au venit şi de la Prefectură şi înţeleg c-or să mai vină”, a declarat Ion Boncoi. 

Diana a fi înmormântată abia joi

Diana Enache, cealaltă victimă din zona Muscel, moartă asfixiată în Clubul Groazei va fi înmormântată joi, în satul natal Jugur din Poienarii de Muscel. Trupul neînsufleţit al tinerei a fost adus în căsuţa modestă din cătunul Jugur, luni, puţin după orele prânzului. În strigătele de jale care o aşteptau pe Diana acasă, sicriul cu fata, îmbrăcată în rochie de mireasă, a fost purtat pe braţe de câteva rude şi prieteni apropiaţi ai familiei. Diana a fost găsită asfixiată în toaleta clubului, unde se adăpostise alături de prietena sa, Karina Opriţa, moartă şi ea în urma incendiului. Echipele de salvare au ajuns prea târziu la ele şi nu au mai putut să le resusciteze. În club se afla şi iubitul Dianei, fost chitarist al trupei Goodbye to Gravity, care făcuse afişele pentru evenimentul de vineri seară. Tânărul se află internat în stare gravă la Spitalul de Arşi din Capitală. Diana era o tânără eminentă, mândria familiei Enache şi un sprijin pentru tatăl bolnav şi frăţiorul ei mai mic, George. Absolvise Facultatea de Matematică şi Informatică, urma masterul în acelaşi domeniu şi lucra în IT, ca să se întreţină.

Centrul Cultural Mioveni i-a sprijinit cu bani pe părinţii Dianei Elena Enache. Instituţia a anunţat încă de la aflarea veştii morţii fetei că suportă toate cheltuielile legate de înmormântare.

La Mioveni s-au strâns bani şi pentru cei cinci orfani din Bucureşti. S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, societate din subordinea Consiliului Local Mioveni a donat pentru aceştia 5.000 de lei. 

Trupul neînsufleţit al Monicăi Tănăsoiu, bucureşteanca originară din Piteşti, moartă şi ea la spital după infernul din Clubul Colectiv, n-a fost adus în Argeş, ci în Prahova, la Ploieşti, unde-şi va odihni somnul de veci.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite