Trasee luate în calcul pentru viitoarea Variantă de Ocolire Piteşti Vest. "Este exclusă posibilitatea demolărilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varianta de ocolire va fluidiza traficul rutier în Piteşti. Foto arhivă Poliţia Română
Varianta de ocolire va fluidiza traficul rutier în Piteşti. Foto arhivă Poliţia Română

Viitoarea Variantă de Ocolire Piteşti Vest, un important proiect pentru descongestionarea traficului rutier în municipiul Piteşti, a adunat, săptămâna aceasta, la aceeaşi masă, conducerea Instituţiei prefectului Argeş, reprezentanţi ai administraţiei pubice locale şi ai CNAIR.

În urma studiului de prefezabilitate, au fost luate în considerare cinci variante de traseu pentru acest drum. Alternativele propuse de proiectant diferă în funcţie de numărul de kilometri traversaţi şi de punctele importante pe care le pot afecta. S-a estimat că cele cinci alternative propuse variază între 20 şi 30 de km.

Scopul şedinţei a fost acela de a discuta condiţiile în care se poate realiza fiecare dintre variante. 

"Conform discuţiilor purtate s-a concluzionat că următorul pas este acela de a stabili cele mai bune trei variante pe care să se axeze pentru un studiu mai amănunţit. La finalul acestuia, se va alege o singură variantă, cea optimă", precizează Cancelaria Prefectului Judeţul Argeş.

Cât mai puţine exproprieri

Varianta de Ocolire Piteşti Vest are drept scop descongestionarea traficului de tranzit (greu), astfel încât să fie evitate blocajele pe drumurile locale şi pe cele naţionale. 

"Oricare ar fi varianta aleasă, este exclusă posibilitatea demolărilor. De asemenea, minimalizarea exproprierilor se va face într-un studiu mai amănunţit. Proiectul se află într-un stadiu incipient, însă se aşteaptă să producă schimbări importante în ceea ce priveşte degrevarea traficului şi în ceea ce priveşte vieţile cetăţenilor", precizează Cancelaria Prefectului Judeţul Argeş.

Accesarea mai uşor a drumului expres Piteşti-Mioveni

Prefectul Emilia Mateescu menţionează că în cadrul şedinţei s-a discutat despre o posibilitate prin care operatorii economici din Piteşti să poată accesa mai uşor drumul expres Piteşti-Mioveni.

În acest sens, prefectul a efectuat şi o vizită pe teren.

 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 Cum vor fi promovate naţional şi internaţional Transfăgărăşanul, Cetatea Poenari, Barajul Vidraru şi alte obiective spectaculoase din Argeş

 Anunţuri fictive puse de români pe un site internaţional. Gruparea infracţională a păcălit mai mulţi germani, austrieci şi italieni

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite