Rețea de falsificatori de bani, destructurată de polițiștii argeșeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii unei rețele care plasa pe piață bancnote false de 100 de lei au fost treziți vineri dimineață de bătăile puternice în ușă ale mascaților. Suspecții au fost luați pe sus și băgați în dubă, fiind duși la audieri, în timp ce polițiștii le percheziționau casele.

În urma acțiunii au fost prinși în flagrant Cătălin Costin C., zis “Catanezu”, de 33 de ani din comuna Bascov care avea asupra sa bani falși, în cupiuri de 100 de lei, în valoare de 5.500 de lei, bancnotele fiind marcate toate cu aceeași serie: 068D2026823. În noaptea de 2 spre 3 februarie 2012 a fost prins în flagrant și Constantin Valeriu C., de 30 de ani, din comuna Băbana care avea asupra sa 1.900 de lei contrafăcuți.

În urma acţiunii, au mai fost identificaţi şi prinşi liderul şi alţi trei membri ai grupării: Alexandru Marian Dumitru, zis “RAR”, de 26 de ani, liderul grupării, nepotul primarului de la Albota, Florentin Cătălin M., zis “Garsia”, de 36 de ani, Daniel Iulian, zis “Meila”, de 27 de ani și Octavian I., zis “Burta”, de 44 de ani, toți din Pitești. Aceștia au mai fost condamnați pentru trafic de persoane, furt, tâlhărie și infrațiuni rutiere.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate trei laptop-uri, două imprimante, un scanner, un laminator documente, o ghilotină, o lampă cu ultraviolete, diverse tipuri de hârtie, şase card-uri de memorie, 32 de suporţi optici de memorie, etc. “Tiparnița” de bani falși se afla chiar acasă la liderul grupării.

Din investigaţii a rezultat că, în perioada octombrie 2011 – februarie 2012, Alexandru Marian Dumitru ar fi falsificat peste 200 de bancnote şi, prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, le-ar fi pus în circulaţie pe raza judeţelor Alba, Argeş, Bihor, Braşov, Bucureşti, Cluj, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Timiş şi Vâlcea. La nivelul judeţului Argeş au fost înregistrate până in prezent 12 astfel de plasări iar la nivelul ţării, 68.

Alexandru Marian Dumitru, Florentin Cătălin M., Cătălin Costin C. și Constantin Valeriu C. Au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Argeș cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup, falsificare şi punerea în circulaţie de monedă contrafăcută şi deţinerea de instrumente în vederea contrafacerii de monedă.

Ceilalţi doi membri ai grupării sunt cercetaţi de procurorii D.I.I.CO.T. în stare de libertate, urmând ca după administrarea probatoriului să se facă propuneri corespunzătoare instanţei de judecată.


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite