Prefect: Protejarea binelui comun nu se obţine prin proteste haotice, scandări xenofobe şi arderea măştilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video FB Ionuţ Olariu
Captură video FB Ionuţ Olariu

În a treia zi de la primele proteste anti-restricţii, prefectul de Argeş le-a transmis un mesaj argeşenilor care au recurs la scandări xenofobe şi arderea măştilor în care a explicat că ele nu sunt soluţia pentru depăşirea perioadei dificile pe care o traversăm. Mesajul nu i-a ţinut pe protestatari în casă.

După două seri consecutive de proteste, marţi au fost anunţate extinderi ale restricţiilor în noile localităţi din Argeş trecute în scenariul roşu. Măsurile au fost anunţate de prefectul Emilia Mateescu, odată cu apelul făcut către protestatari.  

"Protejarea sănătăţii publice şi a binelui comun nu se obţin prin proteste haotice, scandări xenofobe şi arderea măştilor în piaţa publică. Asta am avut aseară în faţa Prefecturii. Prin respectarea măsurilor sanitare în vigoare şi prin intensificarea campaniei de vaccinare am încredere că în scurt timp vom depăşi această perioadă dificilă", a precizat Emilia Mateescu. 

Protestatarii n-au fost impresionaţi însă de mesajul prefectului. Spre seară, manifestanţii s-au grupat din nou pentru proteste şi s-au oprit, în huiduieli, la sediul PNL. 

Video: FB Ionuţ Olariu

Argeşul nu e însă în cea mai fericită situaţie epidemiologică

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat miercuri o serie de măsuri adaptate situaţiei pe care o traversăm.

A fost decisă interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor în localităţile Bălileşti, Bogaţi, Costeşti, Ştefăneşti, Poienarii de Muscel şi Valea Iaşului din judeţul Argeş (în ultimele 14 zile incidenţa a depăşit 3/1.000 de locuitori).

Este permisă însă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 06.00 – 22.00, doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi, în localităţile Bălileşti, Bogaţi, Costeşti, Ştefăneşti, Poienarii de Muscel şi Valea Iaşului din judeţul nostru.

Prefect: Protejarea binelui comun nu se obţine prin proteste haotice, scandări xenofobe şi arderea măştilor VIDEO
Prefect: Protejarea binelui comun nu se obţine prin proteste haotice, scandări xenofobe şi arderea măştilor VIDEO

Pe lângă aceste măsuri, a fost decisă suplimentarea numărului de paturi pentru tratarea pacienţilor COVID pozitivi, în unităţi spitaliceşti din judeţul Argeş, după cum urmează:

- 20 paturi la Spitalul Municipal Câmpulung

- 22 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung

- 27 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” Valea Iaşului

- 19 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni.

"Măsurile adoptate, alături de cele exprimate în Hotărârea Nr. 22 din data de 30.03.2021, sunt necesare să depăşim criza sanitară. Sunt convinsă că cei mai mulţi dintre dumneavoastră sunteţi în asentimentul meu", a anunţat prefectul Emilia Mateescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite