Penescu, Făcăleață și Solomon rămân după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, zi cu ghinion pentru omul de afaceri Cornel Penescu, administratorul firmelor sale Liviu Făcăleață, dar și pentru primarul suspendat al  Craiovei, Antonie Solomon.

Cei trei au făcut recurs la decizia magistraților de a-i ține în arest, însă instanța superioară a hotărât că aceștia reprezintă pericol public pentru societate și cererea le-a fost respinsă.

Pagini din dosarul Penescu pe blogul farablaturi.ro

Procesul a început la ora 14 și imediat ce a intrat completul, Cornel Penescu a luat cuvântul. Acesta a încercat să-i convingă pe magistrați că rearestarea lui nu este justificată, din moment ce acuzația pentru care a fost reținut prima dată este de dare de mită în formă continuată.

“Când am fost arestat prima dată, pe 13 aprilie, am fost întrebat dacă i-am mituit pe Serea și Martiș, deci aceste lucruri se știau de atunci. Am fost închis 10 luni pentru aceste acuzații. De ce reprezint eu un pericol social, în condițiile în care mă pregăteam să deschid PIC-ul de la Craiova și angajam 3000 de oameni”, a încercat Penescu să se apere în față instanței.

Liviu Făcăleață a preferat să nu se apere și l-a lăsat doar pe avocatul său să-și țină pledoaria. Totul a fost în zadar, pentru că 4 ore mai târziu, magistrații au hotărât ca aceștia să rămână în arest.  Nici Antonie  Solomon nu a fost mai norocos.

Edilul se află în arest de 2 luni și jumătate și zilele trecute magistrații i-au prelungit mandatul cu alte 60 de zile. Avocații acestuia au făcut recurs, însă Curtea de Apel a menținut decizia dată de Tribunalul Argeș.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite