FOTO VIDEO Apel umanitar: O familie cu patru copii a rămas doar cu hainele de pe ei, după ce casa le-a fost mistuită de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia din Topoloveni a rămas sub cerul liber, când afară temperatura scade sub zero grade. Tot ce aveau le-a fost mistuit de flăcări în urma unui incendiu. Nu le-au mai rămas decât hainele de pe ei şi au nevoie de ajutor, de un acoperiş deasupra capului.Ei vor ca, măcar acum în prag de sărbători, cineva să le poată închiria o locuinţă

Cei şase membrii ai familiei Coman, patru copii cu vârste curpinse între 5 şi 16 ani şi părinţii, locuiau cu chirie într-o casă din Topoloveni. Un incendiu devastator a tarnsformat casa, bunurile, hainele şi tot ce aveau ei, în doar câteva minute, într-un morman de cenuşă şi resturi arse. Potrivit pompierilor care s-au deplasat la faţa locului, focul a pornit de la jarul căzut dintr-o sobă veche. ”Noaptea, pe la 11 şi cevas a ieşit soţul meu şi a început să strige...ireşite afară, ieşiţi afară, arde casa. Nu am apucat să-mi scot decât copiii. Am început noi, cu găleţi să scoatem apă ca săp stingem. Dar în două minute focul a cuprins toată casa. Ardea ca o torţă. Eu sunt arsă la faţă, am vrut să intru să scot actele şi cred că a explodat tubul de la televizor. Nu ştiu ce o să facem. Cred că o să stăm în stradă. Copiii nu mai au haine. Am rămas decât cu ce aveam pe noi. Vrem să găsim cu chirie, dar în prag de sărbători, toţi sunt cu problemele lor”, povesteşte cu ochii plini de lacrimi, Marilena Coman, mama celor patru copiii. Femeia este disperată. O frământă gândul că va veni ziua când nu vor mai putea sta pe capul oamenilor cărora li s-a făcut milă de ei şi le-a oferit un adăpost. Provizoriu, cei şase membrii ai familiei locuiesc la un prieten al tatălui. ”Nu putem sta la infinit pe uşi străine. Sperăm să găsim o soluţie. Vrem un adăpost...”, a mai spus Marilena Coman.

image

Cunoştinţele familiei Coman nu au rămas insensibile în faţa acestei situaţii dramatice. Fiecare îi ajută cu ce poate. Mihaela Coman, fata cea mare, privea astăzi cu multă tristeţe locul în care până mai acum câteva zile învăţa. ”Aici era biroul meu...au rămas decât lemne topite de flăcări. Le mulţumesc tutot colegilor mei care ne-au ajutat. Am primit haine, mâncare şi vorbe de încurajare”, a spus Mihaela.  Directorul adjunct al liceului unde învaţă adolescenta, Daniel Serafimescu, ne-a spus: ” Am făcut liste, am strâns bani, mâncare, îmbrăcăminte. Mihaela a spus că nu poate veni la şcoală pentru că nu are cu ce să se încalţe. Nu puteam rămâne imuni într-o asemenea situaţie.” Raluca Gheroghe şi Alexandra Rădulescu sunt colege cu tânăra. Fetele ne-au spus că ele şi-au dat ce au avut avut mai bun din casă pentru a ajuta familia Coman. Însă au un mare regret: ”Nu le putem găsi noi casă”, au spus tinerele.

image

Primarul oraşului Topoloveni a spus că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a ajuta familia Coman, rămasă acum, în prag de sărbători, în stradă: ”Ne gândim foarte serios să le asigurăm ceva temporar, într-o sală de clasă, cu sobă, pături, însă va fi ceva pentru moment, pentru că, din nefericire, Primăria nu are locuinţe sociale., a spus edilul. Mai trebuie menţionat faptul că doar mama lucrează, tatăl nu. Ca urmare, familia Coman are nevoie de o casă, pentru a ieşi cu bine din iarnă, şi de un job pentru bărbat, prin zonă.

image
Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite