FOTO Tineri blocaţi cu ATV-ul în zăpadă, în Argeş. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ATV-ul tinerilor a rămas blocat în zăpadă.  Foto IJJ Argeş
ATV-ul tinerilor a rămas blocat în zăpadă.  Foto IJJ Argeş

Joi seara, doi tineri au solicitat ajutor prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 după ce ATV-ul cu care se deplasau în apropierea zonei Brătioara – Stâna lui Voievod a derapat şi a rămas blocat în zăpadă.

Cei doi tineri au 25, respectiv 22 ani. Au intrat în panică după ce şi-au dat seama că ATV-ul a rămas blocat şi riscă să rămână noaptea în zăpadă, aşa că au sunat la 112.

Spre zona indicată au fost direcţionate două echipaje de jandarmi din cadrul Postului Montan Rucăr.

"După puţin timp au ajuns la cele două persoane şi au constatat că niciuna nu este rănită. Aceştia au reuşit să deblocheze ATV-ul din zăpadă şi i-au coborât pe cei doi până când s-au asigurat că se află în afara oricărui pericol", precizează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş.

Tineri blocaţi cu ATV-ul în zăpadă, în Argeş. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani
Tineri blocaţi cu ATV-ul în zăpadă, în Argeş. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani

În vederea prevenirii accidentelor în zonele montane sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, Jandarmeria montană recomandă ca înainte de a pleca în excursie, să vă informaţi asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale şi stării de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu.

"Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim ajutor. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum. Informaţi cabanierul asupra traseului ales şi înscrieţi-vă în registrul de trafic al turiştilor, lăsând datele dumneavoastră în acesta. Alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup. Folosiţi numai traseele marcate. Urmăriţi marcajele de pe traseu", mai recomandă IJJ Argeş.

În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană şi apelaţi la patrulele de jandarmi montani şi la membrii Salvamont. Respectaţi indicaţiile acestora.

"Nu consumaţi băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor. Nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele. În caz de accident, anunţaţi Jandarmeria Montană la numărul de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă; ce s-a întâmplat; câte persoane au nevoie de ajutor; unde sunt persoanele aflate în dificultate; când s-a produs accidentul", mai precizează IJJ Argeş.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite