Fost inspector al ITM Argeş, cercetat şi în dosarul Penescu, trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florian Anghelina este acuzat că ar fi luat mită, în 2007 şi 2008, de la mai mulţi oameni de afaceri pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a favoriza diverse firme.

Florian Anghelina, fost inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeş, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în luna  decembrie 2011, fiind acuzat de luare de mită.

Anghelina este inculpat şi în alt dosar de corupţie, alături de omul de afaceri Cornel Penescu.

Conform Mediafax, Florian Anghelina este acuzat că ar fi luat mită în 2007, "sub forma unui sejur pe litoralul românesc", pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a favoriza firma omului de afaceri Said Salah, de asemenea trimis în judecată pentru dare de mită, anunţându-l când ITM Argeş urmează să efectueze controale.

În 2008, Florian Anghelina ar fi acceptat promisiunea reprezentanţilor a două societăţi comerciale de a-i da, cu titlu de mită, mai multe produse alimentare şi nealimentare "pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu fie prin omisiunea de a constata nereguli, fie prin anunţarea controalelor", mai scrie Mediafax.

Procurorii au pus sechestru pe câteva bunuri mobile aparţinând celor doi inculpaţi, pentru a fi confiscate.

Primul termen de judecată va fi pe 5 ianuarie 2012, la Tribunalul Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite