Dică e cel mai selecţionat jucător din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are jucătorul din Liga I, cu cele mai multe selecţii la echipa naţională, Nicolae Dică (32), CS Mioveni se numără printre codaşele campionatului, la numărul de jucători cu prezenţe la echipele naţionale (2).

“Galben-verzii” au punctat serios la capitolul cantitate în privinţa transferurilor din vara trecută, însă nu şi la capitolul calitate, aducând doar doi jucători cu prezenţe la echipa naţională: Nicolae Dică (32) şi Adrian Neaga (6).

Cum fotbalul românesc se află într-un declin continuu la nivelul echipei naţionale, e normal ca Liga I să iasă în evidenţă doar prin numărul mare de jucători internaţionali, aproximativ 90. Cu toate acestea, străinii aflaţi în această postură vin în mare parte de la echipe naţionale din lumea a doua, respectiv a treia, a fotbalului.

Kapetanos şi Kone
Singurii care atrag atenţia, cât de puţin, sunt jucătorii lui CFR Cluj: grecul Kapetanos şi ivorianul Emmanuel Kone. Cei doi au făcut parte din loturile echipelor lor naţionale, Grecia şi Coasta de Fildeş, la Mondialul din vara anului trecut din Africa de Sud. La turneul final, doar Kapetanos a bifat câteva minute, în timp ce Kone nu a fost folosit niciun minut. Altfel, Liga I se poate “lăuda” cu internaţionali din Iordania, Liberia, Burkina Faso şi chiar Guineea Bissau.

Dică e numărul 1
Dintre jucătorii români, ce evoluează în Liga I, Nicolae Dică are cele mai multe prezenţe în “galben”, 32. Alături de el, din lotul Mioveniului, şi Adrian Neaga se mai poate mândri cu prezenţe la echipa naţională, 6. Astfel, “galben-verzii” ocupă locul 13 în topul loturilor cu cei mai mulţi jucători cu prezenţe la echipele lor naţionale, la egalitate cu Sportul Studenţesc (tot doi selecţionaţi, Bălan şi Curelea), şi peste echipe ca: FC Braşov (un singur selecţionat, Chipciu), Pandurii (Vranjes la Naţionala Bosniei) şi Ceahlăul (Cebotaru la Naţionala Moldovei). Singura echipă din Liga I, ce nu are jucători selecţionaţi este Voinţa Sibiu.

Recordul Rapidului
După achiziţiile lui Alexa, Apostol, Surdu, Oroş şi Deac, Rapid a devenit echipa cu cei mai mulţi “internaţionali”, 13. Deşi nu a mai evoluat de şase ani la naţională, Daniel Pancu este jucătorul din lotul giuleştenilor cu cele mai multe prezenţe în “galben”, 27.

Oţelul, doar şase selecţionaţi
Podiumul echipelor cu cei mai mulţi internaţionali este continuat de Dinamo, cu 11 selecţionaţi, şi Steaua, ce are doar nouă. Campioana Oţelul Galaţi are doar şase jucători ce au trecut pe la echipa naţională: Râpă, Silviu Ilie, Giurgiu, Antal, Paraschiv şi Sălăgean.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite