Colonel MApN, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Ce i-a pretins unei angajate în afară de bani şi poze în ipostaze intime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe masa magistraţilor de la Tribunalul Militar București a ajuns dosarul în care lt. col (r.) Ionel Iordache, fost comandant al U.M. 02286 Bascov, este acuzat de trafic de influenţă.

Procurorii militari au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lt. colonel (r.) Ionel Iordache, fost comandant al U.M. 02286 Bascov - Depozitul 100 carburanți-lubrifianți „Valea Argeșului”, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

El este acuzat că i-a cerut unei subalterne sume cuprinse între 1.000 de lei și 3.000, promiţându-i acesteia că va interveni pe lângă superiorii săi din comisia de selecție, astfel încât să-i faciliteze angajarea pe o funcţie superioară.

„În perioada 15 decembrie 2022-05 aprilie 2023, inculpatul Iordache Ionel, în calitate de comandant al U.M. 02286 Bascov, ar fi pretins unei subalterne (martoră în cauză) sume cuprinse între 1.000 de lei și 3.000 de euro pentru a interveni pe lângă superiorii săi din comisia de selecție astfel încât aceasta să fie transferată pe o funcție superioară, respectiv aceea de subofițer de stat major”, se arată în rechizitoriul întocmit de DNA.

Concret, la sfârşitul anului 2022, atunci când s-a vacantat un post de subofițer de stat major la un sector logistic, col. Ionel Iordache, pe atunci comandantul unităţii, i-a promis subalternei sale că poate face în aşa fel încât să primească această funcţie, deşi ea nu avea studiile cerute. În schimbul banilor şi al altor favoruri solicitate, colonelul Ionel Iordache a modificat criteriile de selecţie şi a obţinut transferul protejatei sale pe acest post.

 „La sfârșitul anului 2022 ar fi fost vacantat un post de subofițer de stat major la un sector logistic. Postul urma să fie ocupat prin transfer de la o altă structură a unității militare, condiția obligatorie de studii fiind nivelul postliceal.

Inculpatul Ionel Iordache ar fi modificat criteriile de selecție, retrogradând nivelul de studii de la postliceal la cel liceal pentru a favoriza persoana menționată anterior, care nu îndeplinea condițiile de ocupare a postului. Astfel, inculpatul ar fi modificat în statutul de organizare atât nivelul studiilor cerute, cât și coeficientul de salarizare.

La data de 21 martie 2023, prin demersurile întreprinse de inculpatul Iordache Ionel pe lângă membrii comisiei de transfer, subalterna favorizată de inculpat ar fi obținut transferul pe postul respectiv de subofițer de stat major”, mai spune DNA.

Dar fostul comandant al U.M. 02286 Bascov nu s-a mulţumit doar cu bani, ci i-a cerut subalternei sale să se prezinte la locul de muncă în haine civile şi cu părul desfăcut, dar şi să-i dea forografii „picante” cu ea şi să-i accepte avansurile sexuale. 

„Pentru încadrarea în funcția respectivă a subalternei, inculpatul Iordache Ionel i-ar fi cerut acesteia pe lângă sumele de bani menționate anterior și foloase de natură nepatrimonială constând în sosirea la muncă în ținută civilă și cu părul desfăcut, prezentarea de fotografii ce o surprind pe aceasta în ipostaze din viața personală și acceptarea unor atingeri fizice de natură intimă”, spun procurorii.

Dosarul de urmărire penală în care colonelul Ionel Iordache, între timp pensionat, este acuzat de trafic de influenţă a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite