Un bărbat care şi-a împuşcat soacra a fost eliberat din puşcărie înainte de termen. Câţi ani din pedeapsă a executat bărbatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Constantinescu şi fosta lui soţie
Radu Constantinescu şi fosta lui soţie

Autorul unei crime petrecute în centrul oraşului Piatra Neamţ a obţinut, după două încercări, eliberarea condiţionată.

Radu Constantinescu (47 de ani), condamnat pentru omor în urmă cu şapte ani, a devenit un om liber după ce a obţinut clemenţa magistraţilor. Pe 17 iunie 2011, acesta a împuşcat-o cu o armă de vânătoare pe Elena Mitrea (47 de ani), mama soţiei cu care era în divorţ, grozăvia petrecându-se în scara blocului unde locuiau foştii socri, din centrul municipiului Piatra Neamţ.

Constantinescu a fost condamnat în primă instanţă la 9 ani de închisoare, de Tribunalul Neamţ, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bacău, iar pedeapsa defintivă a fost majorată la 12 ani şi jumătate.

După ce a executat mai bine de 7 ani din pedepsă în Penitenciarul Vaslui, bărbatul a cerut eliberarea condiţionată la Judecătorie, dar cererea i-a fost respinsă. Ulterior, acesta s-a adresat Tribunalului Vaslui, magistraţii acestei instanţe fiind de acord cu eliberarea condiţionată. 

Filmul crimei

Crima comisă de Radu Constantinescu a avut loc pe 17 iunie 2011, în scara blocului unde locuiau socrii. În acea seară, bărbatul aflat în divorţ cu soţia, venise decis să-şi vadă fetiţa de doi ani. Îşi făcuse curaj cu ceva băuturi alcoolice, şi a devenit furios atunci când, ajuns la adresa socrilor, nu i-a găsit acasă. I-a aşteptat în maşină să se întoarcă de la o terasă unde sărbătoriseră ziua socrului.

Mama fetiţei s-a împotrivit ca bărbatul să ia copilul şi atunci a urmat o dispută verbală. Radu Constantinescu avea în maşină o armă de vânătoare tip Baikal pe care a descărcat-o accidental. Speriată, soacra a fugit în bloc, însă a fost împuşcată chiar la intrarea pe casa scărilor. Ginerele a revenit în maşină şi a încercat să se sinucidă, dar mâna i-a tremurat atât de mult, încât nu a reuşit decât să facă trei găuri în plafon. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite