Scandal monstru într-o cârciumă din Neamţ. Doi clienţi au fost împuşcaţi după ce i-au atacat pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Tudose (39 de ani) şi fiul său, Lucian (19 ani) au ajuns în spital cu răni la abdomen şi picoare după ce au reacţionat violent faţă de cei doi poliţişti chemaţi de patronul localului să-i liniştească pe clienţii cu chef de scandal.

Incidentul a avut loc luni seară, într-un bar din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti, unde Marius Tudose a început să provoace scandal pe fondul consumului de alcool. Patronul localului a încercat să-l potolească, dar nu a reuşit decât să-l provoace şi mai tare mai ales atunci când l-a anunţat pe scandalgiu că va chema poliţia.

Cei doi poliţişti chemaţi la faţa locului să liniştească spiritele nu au reuşit să rezolve situaţia pe cale paşnică. Bazându-se pe un fizic impresionant (circa 120 de kilograme la aproape 2 m înălţime), şi încins de băutură, Marius Tudose, a continuat să adreseze injurii şi expresii jignitoare la adresa agenţilor. Atunci când a fost condus pe terasa localului, acesta i-a ameninţat cu un cuţit pe administrator şi pe clienţi. 

Cum situaţia tindea să degenereze, poliţiştii au folosit sprayul iritant lacrimogen şi au încercat să-l imobilizeze şi să-l încătuşeze pe individ, dar în ajutorul său a sărit fiul, Lucian Tudose, care l-a lovit pe unul din poliţişti. În învălmăşeală, Marius Tudose l-a lovit pe celălalt agent cu un scaun în cap. Poliţiştii au tras şase focuri în urma cărora Marius Tudose a fost împuşcat în zona piciorului şi a abdomenului, iar fiul său în picior. 

„Sunt foarte de acord, în situaţia dată, cu comportamentul poliţiştilor. Colegii mei erau în timpul serviciului, fiind solicitati să intervină pentru a aplana acel conflict. Eu chiar încurajez folosirea armamentului din dotarea politistilor, dacă acest lucru se face corect. Nu este nimeni bucuros pentru ceea ce s-a întâmplat acolo, nici poliţiştii şi nici victimele“, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful IPJ Neamţ.

Tatăl şi fiul au fost internaţi la Spitalul din Roman pentru îngrijirea rănilor. Marius Tudose este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi port ilegal de armă albă, iar Lucian Tudose este cercetat pentru ultraj. Dosarul a fost declinat pentru continuarea cercetărilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. 

Cercetări se fac şi în privinţa accidentului de muncă în care au fost implicaţi cei doi poliţişti, cât şi cu privire la modul de folosire a armamentului din dotare. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite