„Sântiliile” serbate la ștrandul din Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formația „Balada” din Belfort va susține un program de muzică populară moldovenească
Formația „Balada” din Belfort va susține un program de muzică populară moldovenească

Ziua de Sfântul Ilie va fi celebrată în complexul de agrement de peste Vale cu un spectacol de folclor internațional. Pe scena amenajată la stâna tradițională vor evolua formații din Franța, a comunității elene din Piatra Neamț și Ansamblul „Floricică de la Munte".

Evenimentul programat de la ora 18.00 la stâna tradiţională din incinta ștrandului municipal este organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare" Neamţ.

Invitaţi să prezinte specificul sărbătorii sunt formaţiile „Balada" din Belfort (Franţa),  formaţia artistică „Niki" a comunităţii elene Piatra-Neamţ şi Ansamblul „Floricică de la munte".

„Reprezentanţii Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare pregătesc în cadrul programului artistic, şi o demonstraţie a unui obicei de Sânt' Ilie care se practică în zona de est al Moldovei", se arată în comunicatul Centrului „Carmen Saeculare".

Orchestra „Balada" a fost creată în anul 2001 cu elevi ai şcolilor de muzică din Belfort. Repertoriul orchestrei conţine piese din folclorul românesc, rusesc, ungar, şi este întregit cu valsuri şi tangouri, iar programul concertului din ziua de Sfântul Ilie cuprinde muzica populară moldovenească.

Formaţia artistică  „Niki" a comunitaţii elene s-a născut odată cu înfiinţarea Comunităţii Elena în Piatra-Neamţ, la 12 februarie 1990. Iniţiativa i-a aparţinut doctorului Nicolae Pavlidis, primul preşedinte al acetei for reprezentativ pentru grecii de aici.

Programul serii de vineri va fi completat de prezenţa la acest spectacol a trupei Teatrului de păpuşi „Luceafărul" din Iaşi.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite