Preot pietrean sechestrat de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţa bisericească spune că a fost reţinut timp de patru ore, în cursul zilei de joi, din cauză că maşina cu care mergea, un BMW din 1994, cumpărat la mâna a doua, figura ca fiind furată.

Preotul Mihai Oancea din Piatra Neamţ a depus o plângere la Poliţia Neamţ în care acuză un lucrător al Poliţiei Rutiere Mureş că l-a sechestrat abuziv timp de patru ore, împreună cu soţia, în timp ce se întorcea de la Cluj.


Am fost terorizaţi şi în cele din urmă jefuiţi, după patru ore de sechestrare, asemeni celor mai periculoşi infractori“, a declarat preotul Mihai Oancea.


Maşina luată la mâna a doua i-a creat probleme

Incidentul s-a petrecut joi, 26 noiembrie. „Mă întorceam cu soţia acasă de la Cluj, cu autoturismul fiului meu stabilit în Italia, de la care posed Delegaţie de conducere legală. Este un BMW fabricat în 1994, care l-a costat pe fiul meu, la mâna a doua, 700 de euro.La ora 15.30, am fost oprit în apropierea oraşului Târgu Mureş de către agentul L.O.L. de la Poliţia Mureş. Nu am încălcat nicio normă de circulaţie“, spune Mihai Oancea. Iniţial, poliţistul i-a comunicat că autoturismul trebuie înmatriculat în România şi i-a lăsat să aştepte o oră şi jumătate.


Am mers la agent şi i-am spus că, dacă mai durează mult, eu nu pot să mai stau, pentru că eram obosit, aveam o distanţă mare de condus şi era ceaţă. Am înaintat 50 de metri pentru a căuta o toaletă, iar la întoarcere agentul a venit după noi cu girofarul“, adaugă preotul.


Blocaţi în autoturism
până la ora 19.30


Agentul a chemat un coleg cu maşina particulară şi i-au blocat pe cei doi soţi în maşina lor, spunând că BMW-ul figurează ca fiind furat. „M-a acuzat că am şters seria şi că trebuie să-mi confişte maşina, care e furată“, adaugă Mihai Oancea. Au urmat alte ore în care cei doi soţi spun că s-au simţit terorizaţi. „Din acest moment şi până la ora 19.30 ne-am simţit sechestraţi şi terorizaţi psihic şi fizic“, mai spune Mihai Oancea. După cele patru ore, preotul a putut pleca, dar fără plăcuţele de înmatriculare, aşa cum a circulat şi duminică, pentru a putea ajunge la Almaş, să oficieze slujba religioasă.


Au fost smulse samavolnic de pe maşină numerele matricole şi mi s-a confiscat certificatul de înmatriculare al autovehiculului, fără niciun document. Mi s-au înmânat în schimb două procese verbale şi o dovadă de nevalabilitate a poliţei de asigurare“, a încheiat preotul Oancea.
Reprezentanţii Poliţiei Neamţ au precizat că plângerea va fi trimisă la Târgu Mureş. „Competenţa în rezolvarea acestei sesizări aparţine Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş“, a precizat inspectorul Constantin Irina din cadrul Biroului de Presă al IPJ Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite