Neamţ: Senatorul Ioan Chelaru, noul preşedinte al Baroului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta l-a înlocuit pe Valentin Trifescu, care a ocupat funcţia de decan al Baroului Neamţ în ultimii opt ani.

Senatorul Ioan Chelaru este noul preşedinte al Baroului Neamţ. Valentin Trifescu, cel care a fost decan al Baroului pentru opt ani, a predat ştafeta prodecanului.

Alegerile au avut loc vineri, 13 mai, iar pentru funcţie au mai candidat trei avocaţi din judeţ. „Sunt avocat de 32 de ani şi consider că această profesie este una nobilă. De aceea, unul dintre primele obiective în acest mandat este de a încerca să stabilesc un echilibru între instanţe şi corpul avocaţilor. Din păcate, mai sunt încă magistraţi care consideră că avocaţii sunt o anexă şi consider că acest lucru nu este corect", a spus Ioan Chelaru.

Noul preşedinte al Baroului Neamţ crede că selecţia actuală a celor care vor să urmeze o carieră în avocatură ar trebui să fie cu mult mai strictă, dar şi că tinerilor ar trebui să li se acorde mai multe şanse. „Mă bucur că în Neamţ 80% dintre avocaţi sunt tineri, ceea ce presupune o schimbare în bine a mentalităţii. Pe 3 iunie va fi prima şedinţă a Consiliului Baroului Neamţ, când va fi desemnat şi ocupantul funcţiei de prodecan", a adăugat senatorul.

În cadrul Baroului Neamţ există 222 de avocaţi, din care 203 sunt avocaţi definitivi şi 19 avocaţi stagiari.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite