Neamţ: Femeie ucisă cu maşina la marginea drumului de un realizator TV (UPDATE VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul s-a produs în localitatea Săvineşti, sâmbătă, 26 februarie, în jurul orei 13.30. Victima, Elena Anton (28 de ani), venea pe marginea şoselei spre casă cu pomană de la cimitir.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: A stat ascuns 10 ani pe ecranul televizoarelor (UPDATE)

Conform primelor declaraţii ale lui George-Norocel Harabagiu (36 de ani), el se deplasa spre Bacău şi, când drumul s-a îngustat de la patru la două benzi, a tras de volan dreapta, pentru a lăsa loc unor maşini pe care le-a văzut în oglinda retrovizoare că vin cu viteză. În acel moment a acroşat-o pe tânără de pe marginea drumului, pe care a izbit-o cu parbrizul şi apoi a proiectat-o pe acostament, unde a decedat.

În acel loc, în care nimeni nu aprinsese vreo lumânare, a rămas pomana scăpată din mâna femeii şi o pată de sânge. „Se mergea în coloană, aveam două maşini în faţă. Femeia s-a angajat în trecerera străzii, iar din spate erau intrate în depăşire alte maşini. Nu aveam mai mult de 53-54 de kilometri la oră, dar nu am avut cum să ocolesc femeia“, a declarat Harabagiu, la câteva ore de la accident, pentru „Adevărul de seară“.

Potrivit  vecinilor, Elena Anton avea patru copii, dintre care cel mai mic în vârstă de un an.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Neamţ, inspector principal Cătălina Bădeanu, precizează că şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă. „A acroşat o tânără care se deplasa pe marginea drumului. Aceasta a decedat pe loc. Conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul, iar rezultatul a arătat că nu băuse. Viteza autoturismului va fi determinată în cadrul unei expertize. Autorul este cercetat penal pentru ucidere din culpă“, a declarat Cătălina Bădeanu.

A fost condamnat pentru şantaj

Pietreanul George-Norocel Harabagiu a fost coleg cu Viorel Pleşcan, cel care a stat ascuns 10 ani pe ecranele televizoarelor, luându-şi numele fals Viorel Andrei. Harabagiu a fost condamnat la închisoare, în urma unui flagrant delict, pentru că, în 1997, l-a şantajat pe medicul Cornel Alexandrescu, pretinzându-i bani pentru a nu face anumite dezvăluiri în presă.

De asemenea, el a fost internat într-un centru pentru minori după mai multe fapte de înşelăciune petrecute în 1991. „Dintr-un cupon de abonament cu reducere la săptămânalul Newsweek şi-a făcut ceva care semăna a legitimaţie de presă. Avea 16 ani şi 10 luni şi a reuşit să păcălească aproape toate autorităţile locale, recomandându-se corespondentul pentru Newsweek la Piatra Neamţ. A luat bani, băutură şi ţigări de la mai multe persoane, promiţând inclusiv campanie electorală viceprimarului Mircea Rusu în săptămânalul american“, a declarat Viorel Cosma, ziarist la un cotidian local în acea perioadă.

Fragment dintr-o emisine Harabagiu - Viorel Andrei, la 1 TV, preluare TVM

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite