Dosarul patronilor de cluburi şi al petrecerilor cu droguri. Un acuzat, învoit din arest s-o termine cu burlăcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În două cluburi din Piatra Neamţ,invitaţii se delectau cu stupefiante FOTO Dan Sofronia
În două cluburi din Piatra Neamţ,invitaţii se delectau cu stupefiante FOTO Dan Sofronia

Unul dintre acuzaţii din dosarul a doi patroni de cluburi de fiţe, care organizau petreceri cu droguri, a fost învoit să părăsească arestul pentru a se căsători

Mihai Pavel, un individ din Piatra Neamţ, vrea s-o termine cu

burlăcia chiar dacă este într-o postură deloc plăcută. El a fost privat de libertate o perioadă, iar acum este în arest la domiciliu şi, recent, a depus pe rolul Tribunalului Neamt o cerere pentru părăsirea locuinţei în două zile distincte. Instanta a admis, cu anumite condiţii, doleanţa pietreanului de 40 de ani, care are un motiv temeinic - căsătoria. 

El este unul dintre cei zece arestaţi dintr-un dosar în care inculpaţi sunt şi doi patroni ai unor cluburi unde se organizau chefuri private la care se consumau stupefiante, acuzaţiile aduse de procurorii DIICOOT fiind trafic şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu, la care se adaugă punerea la dispoziţie a unui

imobil pentru consum ilicit. 

„Admite cererea de părăsire a domiciliului, formulată de inculpatul Pavel Mihai. În vederea efectuării demersurilor pentru căsătoria civilă şi religioasă, acordă inculpatului permisiunea de a părăsi imobilul (...) pentru prezentarea la Primăria municipiului Piatra Neamţ (...) şi la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi (...). Dispune ca Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Neamţ să îi înmâneze inculpatului actul de identitate în zilele de (...) cu obligaţia pentru inculpat de a-l restitui de îndată ce expiră fiecare dintre perioadele menţionate“, conform Tribunalului.

Cazul a stârnit vâlvă când, în noaptea de 17/18 aprilie 2021, procurorii şi „mascaţii“ au efectuat 14 percheziţii, au fost puse în aplicare zeci de mandate de aducere, iar circa o sută de de persoane au fost audiate, zece dintre ele fiind arestate. Printre cei ajunşi după gratii se aflau Constantin Cuejdianu şi Cristian Dobrea, patronii cluburilor Jazz City Cafe şi Chaplin's Pub din Piatra Neamţ, locaţii care erau frecventate de aşa-zisa „lume bună“. 

Arestaţi erau şi Paul Bumberică, Claudiu Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Ciprian Motoi, Florin Rusu, Ioan Stan şi Alin Chiuariu. Descinderile s-au soldat şi cu descoperirea unor diverse cantităţi de cannabis, 56 de grame de cocaină, circa 50 de comprimate de ecstasy, dar şi a unor sume de bani în lei, euro, lire turceşti şi forinţi.  

Dealeri de droguri „neserioşi“ 

Din cercetări a reieşit că, începând cu ianuarie 2021, membrii grupului infracţional ar fi procurat şi comercializat droguri de risc şi de mare risc, în Piatra Neamţ, către diverşi consumatori, dar şi în

cadrul unor petreceri private organizate în locaţii cu circuit închis. Anchetatorii au arătat că patronii celor două cluburi au avut un rol determinant în organizarea petrecerilor, că acestea începeau după

ora 22.00, iar pentru probarea faptelor au fost folosiţi investigatori sub acoperire. 

„Administratorul acestui local îşi anunţă prietenii apropiaţi şi-i invită la petreceri unde vin mai mulţi dealeri. Ca mod de lucru, invitaţii la petrecerile private urcă la etajul pub-ului unde, în jurul orelor 24:00 - 01:00 sunt chemaţi mai mulţi dealeri de droguri care-şi comercializează marfa către consumatori. Inculpatul (...) este cel care strânge sumele de bani de la consumatori după care contactează dealerii în funcţie de tipul de droguri pe care vor să-l achiziţioneze“, preciza DIICOT. 

Deşi câştigurile erau uriaşe, uneori dealerii refuzau participarea, din cauza filtrelor nocturne ale poliţiei. 

Un alt chef cu vreo 40 de persoane a fost în noaptea de 10/11 aprilie, dar una dintre ele era

investigator sub acoperire. Acesta a reuşit să obţină o probă esenţială anchetei, înregistrând audio - video tranzacţiile cu droguri dintre dealer şi consumatori. Procurorii au detaliat şi cum erau consumate stupefiantele, că unii dealeri încercau să intre şi pe piaţa de la celălalt pub şi că erau „neserioşi“. 

Unii nu aveau trecere la clienţi deoarece solicitau preţuri pe gram mult mai mari decât mergea piaţa, ori marfa era măsluită - nu că era vorba de alt drog decât cel solicitat, ci cantitatea era mult mai mică, chiar 0,50 grame, în loc de 1 gram. 

Şi investigatorii sub acoperire au fost înşelaţi, cumpărând ţiple ce conţineau stupefiante în cantităţi mai mici de un gram, achitând 400 sau 500 de lei pe 0,60 sau 0,78 grame. Alte nouă comprimate de diferite forme şi culori au costat 1.600 de lei, fiind vorba  Methylenedioxymetamfetamine şi cocaină. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Un pui de zimbru şi o inedită provocare. Care este condiţia ca să-i devii naş de botez

Poliţişti decoraţi pentru acte de bravură. Printre ei, luptători SAS care au supravieţuit unei explozii premeditate

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite