Un criminal eliberat pe legea recursul compensatoriu în 2018 a ucis din nou. Bărbatul s-a predat senin Poliţiei după ce şi-a sugrumat partenera de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
banda criminalisti

Un criminal din Bihor, eliberat în 2018 în baza legii recursului compensatoriu, a fost reţinut, din nou duminică, 1 decembrie, după ce a ucis o femeie.

Iosif Venţel, în vârstă de 47 ani, originar din localitatea bihoreană Aleşd, s-a prezentat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 1 decembrie, la sediul poliţiei ca să se predea după ce şi-a ucis concubina.

Din primele informaţii, crima s-a produs în jurul orei 2.00, în locuinţa bărbatului din cartierul Obor, municipiul Oradea. Venţel a avut o dispută cu concubina sa, dispută care a degenerat iar individul a sugrumat-o.

Ancheta în caz este coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, a promis că va reveni cu detalii despre caz în momentul în care vor fi disponibile. 

Iosif Venţel ieşise din Penitenciar anul trecut, după ce a ispăşit o parte din cei 15 ani de detenţie la care a fost condamnat în 2010 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie tot pentru o crimă comisă asupra unei femei. Victima, care i-a fost concubină şi împreună cu care avea 5 copii, îl părăsise iar bărbatul s-a răzbunat. S-a dus la locuinţa mamei femeii, unde aceasta se refugiase, a înjunghiat-o de mai multe ori iar apoi i-a zdrobit capul cu un topor. 

Criminalul ar fi trebuit să rămână în spatele gratiilor până în 2022 însă a profitat de prevederile Legii 169/2017, care permite reducerea din totalul pedepsei a 6 zile pentru 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare, fiind eliberat înainte de termen pe 15 februarie 2018.

Culmea este că fiul cel mare al bărbatului, Iosif Daniel Venţel, a fost închis anul trecut tot pentru o crimă.  Pe 24 august 2018, tânărul în vârstă de 21  ani şi-a strâns de gât iubita de aceeaşi vârstă, mamă a 2 copii pentru că aceasta l-a anunţat că intenţionează să plece la muncă în străinătate.

Tânărul a fost condamnat definitiv, în luna martie a acestui an, la 10 ani de detenţie.

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri