Trei tâlhari au jefuit un tânăr într-un tren de călători. Atacatorii au fost prinşi în Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhiva adevarul.ro
Foto: arhiva adevarul.ro

Trei bihoreni au fost arestaţi preventiv luni, după ce au jefuit un tânăr care călătorea cu trenul pe ruta Oradea - Săcueni, paguba provocată de agresori fiind recuperată parţial de poliţiştii Serviciului Transporturi Feroviare Bihor.

Atacul a fost reclamat poliţiştilor vinerea trecută de victima agresiunii, un tânăr de 18 ani din comuna Abrămuţ. Băiatul fusese jefuit în aceeaşi dimineaţă, în timp ce călătorea cu trenul pe ruta Oradea - Săcueni. "Potrivit reclamaţiei, partea vătămată a fost agresată în staţia CF Săcueni, înainte de oprirea trenului, de trei persoane necunoscute, care l-au deposedat de 100 euro, pe care îi avea în portmoneu şi de un telefon mobil în valoare de 800 lei, iar apoi au coborât din tren şi au fugit”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu. 

Autorii tâlhăriei au fost prinşi duminică dimineaţa, de poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei Oraşului Săcueni. Unul dintre ei, Ştefan Hamza, un bărbat de 33 de ani, din comuna Suplacu de Barcău, este recidivist, care are începând din 2008 multiple condamnări pentru furturi şi tâlhării, eliberat condiţionat ultima oară în aprilie 2017. Ceilalţi doi sunt din Săcueni, Angyal Dániel, 18 ani, şi Balázs Carol Dominik, 16 ani, fără antecedente penale. De la ultimul, poliţiştii au recuperat şi telefonul sustras.

Cei trei au fost reţinuţi, duminică, pentru 24 ore, şi prezentaţi, luni, unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita şi apoi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Marghita, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie calificată. Cei trei pot contesta măsura la Tribunalul Bihor.

Ancheta este continuată de poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite