Şpagă la Primăria Oradea. O funcţionară a fost reţinută după ce a primit mită 2.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valerica Benţe, referent de specialitate în cadrul Direcţiei Economice, a fost ridicată de la ghişeul la care lucra, în timp ce a primit  şpagă  2.000 de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor au organiazat un flagrant la Primăria din Oradea. 


În vizor era Valerica Benţe care se afla de ceva timp în atenţia anchetatorilor.  Funcţionara era bănuită că lua şpagă, lucru confirmat în timpul flagrantului. Ea a fost prinsă  în timp ce primea suma de 2.000 de lei de la un orădean.


În schimbul banilor, referentul de specialitate din cadrul Direcţiei Economice a Primăriei Oradea trebuia să înregistreze un contract de vânzare cumpărare a unei maşini, iar ulterior, în baza acestuia, să radieze din evidenţele Primăriei autoturismul. În acest fel, orădeanul scăpa de taxa auto pe care o avea de plătit pe autovehicul.


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dus-o pe femeie la audieri. La finalul acestora ea a fost reţinută pentru 24 de ore, iar astăzi va ajunge în faţa magistraţilor Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 


Potrivit declaraţiei de avere, postată pe site-ul Primăriei Oradea,  Valerica Benţe are un credit contractat în 2008, în valoare de 32.000 de euro, cu scadenţă în 2032.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite