Prădător sexual arestat la Oradea: a violat o fetiţă de 13 ani care a rămas însărcinată şi a devenit mămică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţul Krisztian este iubit de toată familia şi a fost botezat la sfârşitul săptămânii trecute. FOTO: Facebook
Micuţul Krisztian este iubit de toată familia şi a fost botezat la sfârşitul săptămânii trecute. FOTO: Facebook

Un bărbat din Bihor a fost arestat preventiv sub acuza de viol după ce a agresat sexual o copilă de doar 13 ani care a rămas însărcinată în urma violului şi, la 14 ani, a devenit mămică.

Adolescenta, care locuieşte în comuna bihoreană Girişu de Criş, a fost agresată sexual în după-amiaza zilei 25 februarie de Vasile Casa, un bărbat în vârstă de 31 ani de etnie romă, potrivit ebihoreanul.ro.

Bărbatul a urmărit-o până la terenul de sport unde ea se antrena împreună cu alţi copii şi, profitând că încă era singură, a intrat peste ea în vestiar, unde a violat-o. De ruşine şi de teamă că nu va mai fi lăsată să facă sport, copila i-a ascuns mamei ei cele întâmplate, femeia aflând abia după două luni, când sarcina fetei a devenit vizibilă. 

„Copila e mai băieţoasă, îi place fotbalul, şi e în echipa de copii din Giriş, nu a spus nimic părinţilor ei de teamă că nu o vor mai lăsa la antrenamente, însă ciclul nu i-a mai venit şi, în final, totul a ieşit la iveală", a explicat, pentru Adevarul.ro, unul dintre asistenţii sociali care au monitorizat cazul. 

Potrivit sursei citate, când familia adolescentei au aflat ce s-a întâmplat, sarcina era deja avansată iar un avort i-ar fi pus victimei sănătatea în pericol drept, pentru care au respins ideea. „Deşi au o situaţie materială precară, familia a fost foarte înţelegătoare cu ea, au susţinut-o pe toată perioada sarcinii. Nici nu s-a pus în discuţie să dea copilul spre adopţie. Bunicii (părinţii victimei, n.r.) au decis să-l crească. Oamenii au şi făcut actele, bunica va intra în concediu de creştere, iar fetiţa va merge în continuare la şcoală", a mai spus asistentul social. 

Violatorul, în schimb, a ajuns în ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea care, ca să-l poată dovedi, au dispus realizarea unui test test de paternitate. Testul genetic s-a realizat după naşterea bebeluşului. Este un băieţel, familia l-a botezat Kristian, şi a venit pe lume prematur, pe 7 septembrie, fiind ţinut în spital o perioadă de medicii neonatologici, pentru a-i urmări evoluţia.

Între timp, însă, medicii au prelevat probe pentru testul ADN iar rezultatul analizelor a confirmat faptul că Vasile Casa este tatăl biologic al copilului. Ca atare, pe 5 noiembrie, bărbatul a fost arestat preventiv de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea sub acuzaţia de viol asupra unui minor, faptă pedepsită cu detenţie între 5 şi 12 ani.   

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în cursul lunii februarie 2021, în mediul rural de pe raza judeţului Bihor, o minoră în vârstă de 13 ani a fost victima unui viol din partea unei persoane majore, iar în urma acestei acţiuni, victima a rămas însărcinată, după care a născut prematur un copil de sex masculin", explică prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Dumitru Vlad Bradea, refuzând să ofere alte detalii despre caz.

Vă recomandăm şi: 

Pompierul din Bihor şi amicii lui, care au dezbrăcat şi au umilit o femeie, rămân în arest preventiv

Zâmbiţi, vă rog! Cum i-a ruşinat Garda de Mediu Bihor pe cei care aruncă sau ard gunoaie în drum VIDEO

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite