Parchetul a negat că ar exista un dosar penal pe numele lui Cristian Tabără

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a remis un comunicat de presă prin care anunță că nu există un dosar penal pe numele lui Cristian Tabără, în care să fie cercetat pentru viol.

Află aici ce spun cum îl descriu foștii colegi și prietenii din Oradea pe Cristian Tabără

Cristian Tabără: „Nu este nimic adevărat. Nu am fost citat încă de niciun organ de cercetare penală“

Cristian Tabără, cercetat pentru viol

Fosta soție și prietenii din Oradea nu-l consideră capabil de viol pe Cristian Tabără


Reprezentanții parchetului confirmă însă că există o pângere împotriva omului de televiziune. "Într-un comunicat transmis de reprezentanții instituției, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorui 2 nu a confirmat existenţa pe rolul a respectivei cauze, întrucât nu a fost înregistrată această la Parchet și că la numărul de dosar indicat în articolul de presă figurează o altă cauză având alt obiect şi alte părţi", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În același comunicat se mai arată că afirmația că purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 nu a confirmat existenţa unui astfel de dosar pe rol. "Existenţa unei plângeri nu echivalează cu existenţa infracţiunii reclamate de persoana care a sesizat organele judiciare. Scopul actelor premergătoare este, potrivit normelor procesual penale, tocmai stabilirea existenţei sau inexistenţei aspectelor pentru care o persoană a sesizat organele judiciare. Consecvent obligaţiilor legale de informare corectă a opiniei publice şi având în vedere caracterul  preponderent nepublic al urmăririi penale, reprezentanţii parchetelor nu au obligaţia legală de a informa cu privire la actele de urmărire penală efectuate în cauzele penale aflate în faza actelor premergătoare", se mai arată în comunicat.

"În scopul informării corecte a opiniei publice este necesar ca subiectul de presă să conţină informaţii reale sub aspectul  organului judiciar - respectiv al purtătorului de cuvânt  care este menţionat că a confirmat existenţa unei cauze dar şi  în ceea ce priveşte natura şi faza procesuală în care se află cauza menţionată în articolul de presă", se mai arată în document.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite