Omar Hayssam, așteptat la Oradea, ca urmare a semnării acordului româno-sirian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă: Arestarea lui Omar Hayssam
Foto arhivă: Arestarea lui Omar Hayssam

Reprezentanții Curții de Apel Oradea, unde se judecă procesul fugii din țară a lui Omar Hayssam, spun că acordul semnat astăzi de către autoritățile române și siriene, privind transferul bilateral al persoanelor condamnate, ar putea fi util, cu condiția ca Hayssam să fie cu adevărat în Siria.

Cornelia Precup, grefier la Curtea de Apel Oradea, a declarat astăzi că instituția pe care o reprezintă a făcut demersuri pentru aducerea în țară a lui Omar Hayssam. „Probabil că va mai dura o perioadă. Totul depinde de locul unde se află Omar Hayssam, dacă el este cu adevărat în Siria", a spus Cornelia Precup. Contactat de către Adevărul de Seară Oradea, Dan Cazacu, avocatul lui Omar Hayssam, a refuzat să comenteze acordul semnat astăzi, precum și eventualele consecințe. „Nu am cunoștință de acest acord. Când documentul va fi publicat, îmi voi da cu părerea", a spus Dan Cazacu.

În fața instanțelor românești

Ionel Hașotti, avocatul lui Tartousi Mustafa, proprietarul vasului Iman T, cu care Omar Hayssam a fugit din România, a declarat că semnarea acordului, de către ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, și ministrul sirian de Externe, Walid al-Moallem, este benefică. „Ar fi foarte bine pentru noi, având în vedere faptul că reprezint interesele lui Tartousi Mustafa, ca Omar Hayssam să ajungă în fața instanțelor din România. Restul e treaba statului român", a spus astăzi Ionel Hașotti.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite