Chioșcurile din oraș vor fi schimbate cu unele noi, care au un design impus de municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate chioșcurile din Oradea vor fi realizate după același model. Va exista un model unic pentru zona centrală și un model pentru zona de blocuri. Orădenii care dețin deja chioșcuri își pot prelungi contractul doar dacă schimbă chioșcul cu unul nou.

Primăria Oradea a organizat o întâlnire cu proprietarii de chioșcuri de ziare și flori din oraș, ocazie cu care municipalitatea le-a prezentat acestora și câteva modele de chioșcuri. Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, contractele în vigoare vor fi prelungite doar cu condiția înlocuirii chioșcurilor vechi cu altele noi, cu respectarea condițiilor impuse de Instituţia Arhitectului Şef, pe o perioadă de zece ani, pentru amortizarea investiţiei. Amplasamentele pentru care contractele au expirat urmează să fie scoase la licitație. La licitație pot participa și vechii proprietari. "Astfel, se creează condiţii mai avantajoase pentru aceştia, stabilindu-se punctaje diferenţiate pentru vechii deţinători de chioşcuri, faţă de persoanele nou interesate, cu condiţia ca primii să participe la licitaţie tot pentru amplasamentele pe care le-au deţinut", a declarat Mirela Macra, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Municipalitatea a decis ca în zona centrală să fie amplasatre chioşcuri doar pentru comercializarea de carte, presă, flori şi aranjamente florale. În cartierele de locuit, pe lângă aceste produse, chioşcurile vor putea scoate la vânzare şi produse de alimentaţie publică, legume şi fructe, produse de panificaţie, îngheţată.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite