Au păcălit statul cu aproape 700.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile au fost trimise in judecata Foto Adevarul
Femeile au fost trimise in judecata Foto Adevarul

Trei bihorence, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, au fost trimise în judecată. Prejudiciul provocat de cele trei femei se apropie de 700.000 de lei.

Nela Mirela Secară din Oradea, Ana Bora şi Ana Maria Bianca Popovici au fost cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, respectiv complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

În perioada 2011-2012 două dintre ele au înfiinţat societăţi comerciale în numele cărora, ulterior, au fost emise documente justificative fictive în valoare de 1.866.762 lei, care atestă efectuarea unor operaţiuni comerciale nereale, ca de pildă prestări servicii sau livrări de bunuri către trei firme.


Pentru a crea aparenţa unui circuit comercial licit, cele trei firme beneficiar au efectuat plata contravalorii facturilor prin transfer bancar. Sumele de bani plătite astfel au fost retrase ,,cash” de către orădeanca Ana Maria Bianca Popovici, sprijinită în activitatea infracţională de Ana Bora  şi, ulterior, restituite suspectei Nela Mirela Secară, care le-a introdus în circuitul comercial legal.


Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 689.035,71 lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit.

“Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 689.035,71 lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit. Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituit sechestru penal asupra unui imobil aparţinând uneia din societăţile comercile cu sediul în Şuncuiuş, care acoperă integral valoarea prejudiciului provocat”. a precizat inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.


Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunerea de trimitere în judecată a suspectelor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite