UPDATE Caz incredibil la Iaşi. O gravidă a născut pe holul maternităţii. Anchetă demarată pentru a se stabili dacă medicul era în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O anchetă internă se desfăşoară la Maternitatea “Elena Doamna” din Iaşi după ce o femeie a născut pe holul spitalului, deşi în mod normal trebuia transferată de urgenţă în sala de operaţie. Conducerea spitalului spune că va lua măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi.

UPDATE 17.30 Conducerea maternităţii a demarat o anchetă pentru a aflat dacă medicul incriminat se afla sau nu în spital în momentul naşterii. Sunt informaţii cum că medicul nu se afla în spital dimineaţă, deşi era de gardă. 


Ştire iniţială

Un caz revoltător a avut loc joi la Maternitatea “Elena Doamna” din Iaşi. O femeie de 36 de ani din comuna Bosia, adusă de urgenţă cu ambulanţa, a fost lăsată să aştepte pe holurile spitalului.

Între timp i s-a declanşat naşterea, dar nimeni nu a transportat-o în sala de naşteri, aşa cum ar fi trebuit. Asta deşi în maternitate erau doi medici de gardă. Din primele informaţii se pare că medicii au motivat că erau ocupaţi în cabinete să consulte alte paciente. 

 Conducerea maternităţii spune că a început o anchetă internă atât împotriva medicilor, cât şi a asistentelor. Vizată este îndeosebi medicul Lavidia Popa, care era de gardă în unitate. 

“Nu am primit plângere din partea pacientei, atât mama, cât şi copilul sunt bine, sănătoşi. Vrem însă să aflăm dacă s-au respectat toate procedurile aşa cum le avem noi întocmite. Din câte am înţeles erau consultaţii la acel moment şi medicii se aflau în cabinete. Sunt mai mulţi medici anchetaţi, la fel şi asistentele. Maii grav va fi pentru medicul de gardă, Lavidia Popa. Dacă se dovedeşte că nu a respectat procedurile riscă până la desfacerea contractului de muncă”, spune Cristina Dobre, managerul Maternităţii “Elena Doamna” din Iaşi. 

Conducerea spitalului spune că în câteva zile va trasmite împotriva cui se vor lua măsuri şi care sunt acestea.

Vă mai recomandăm: 

Neglijenţă la o maternitate din Iaşi: bebeluş mort şi mamă lăsată în agonie. Toţi medicii şi asistentele de gardă au fugit o noapte din spital

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite