UPDATE Biserica, prima oprire înainte de Bacalaureat pentru liceenii din Iaşi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proba de Matematică de la sesiunea din vară a Bacalaureatului a fost cea mai „naşpa" pentru liceenii ieşeni. Astăzi, cei care nu au promovat examenul în prima sesiune îşi mai încearcă o dată norocul.

Ora 14.32: Conform statisticilor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, niciun candidat nu a fost eliminat la proba de astăzi. În total s-au înscris 2.721 de liceeni, iar 542 dintre aceştia au absentat.

Ora 11.12: Liceenii ieşeni care susţin astăzi Bac-ul spun că în prima sesiune nu camerele de supraveghere au fost cele care le-au ridicat probleme, ci subiectele cu un grad mare de dificultate. „La Mate subiectele au fost foarte naşpa. Camerele nu ne-au deranjat deloc. Vara aceasta nu n-am dus la pregătire, am învăţat acasă. Mai am de dat o probă, la Geografie, dar nu pentru că am picat, ci pentru că în prima sesiune am luat o notă prea mică",  spune Laura, una dintre elevele pe care colegii o recomandă că „învaţă bine".

Ciprian aştepta cu ochii roşii şi puţin ameţit, cu ţigara în mână, să intre la Bac. Nu s-a spetit cu învăţatul vara aceasta, dar spune că mai are timp. „La mate a fost subiect de olimpiadă în vară. N-am învăţat foarte mult, poate or să fie mai uşoare subiectele", spune acesta.

image

Daţi CLICK pe poze pentru o fotogalerie cu cea de-a doua probă a Bac-ului din toamnă

Ora 9.30: Pentru a-şi spori şansele la o notă mai bună la proba de Matematică din sesiunea de toamnă a Bac-ului, liceenii ieşeni s-au oprit întâi la porţile lăcaşelor religioase. Biserica „Sf. Nicolae" de pe bulevardul Socola a fost prima ţintă a celor care au dat Bac-ul din nou astăzi. Tinerii au aprins lumânări în speranţa că vor avea parte de subiecte mai uşoare. „Aprindem, ca să avem noroc. Poate or să fie mai simple subiectele", spune Cătălin, unul dintre elevii care a dat Bac-ul la Matematică în prima sesiune şi nu a primit aşteptata notă de trecere.

În curtea Grupului Şcolar CFR liceenii erau strânşi cu o oră înainte de intrarea în sală, ca să mai repete ultimele formule. „Înarmaţi" cu câte trei-patru pixuri. „Eu sigur mai cer o foaie de ciornă, că am de scris", spune un tânăr.

Citeşte mai multe despre desfăşurarea Bac-ului la Iaşi:

Trei elevi ieşeni au fost eliminaţi din Bac

UPDATE Candidat la Bac-ul din toamnă: „Am la mine surse de inspiraţie!“ FOTO

70 de utilizatori experimentaţi la Bac-ul din toamnă. Director de liceu din Iaşi: „Messenger-ul mutilează limba română“ UPDATE

Rezultate Bacalaureat 2011 la Iaşi

Rezultate Bacalaureat Iaşi: Dezastru înainte de contestaţii! La două şcoli nu a promovat niciun elev UPDATE

Rezultate contestaţii Bacalaureat 2011 la Iaşi: Doar 73 de elevi au promovat Bac-ul după recorectarea lucrărilor FOTO

„Big Brother-ul“ de la Bac, ignorat de liceenii ieşeni. Tinerii s-au „înarmat“ cu copiuţe cumpărate de pe Facebook UPDATE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite