Un zugrav angajat de pe internet a plecat cu toate bijuteriile pe care le-a găsit în apartamentul pe care îl renova

0
Publicat:

Acesta a profitat de neatenția gazdei care îl chemase să-i văruiască apartamentul. Bărbatul este recidivist și va ajunge după gratii.

Bijuterii din aur FOTO: Shutterstock
Bijuterii din aur FOTO: Shutterstock

O femeie din Iași s-a decis în anul 2019 să văruiască apartamentul în care locuia. Ea găsit un zugrav pe internet, acesta având postat un anunț în care anunța că se ocupă de amenajări interioare.

Pe timpul zugrăvitului, femeia a plecat o săptămână din localitate, lăsându-l pe fratele ei să supervizeze lucrările. Zugravul a profitat însă de neatenția gazdei și a furat din apartament aproape 22 de grame de bijuterii din aur, respectiv două verighete, trei inele, un fragment de inel, un lănţişor şi trei cruciuliţe.

El s-a sus cu ele la amanet și a obținut pe bijuterii 2.400 de lei. Alte câteva bijuterii mai mici au fost găsite asupra lui la percheziția corporală, dar femeia a reușit să și le recupereze pe toate.

Zugravul în vârstă de 22 de ani era căsătorit și avea un copil, iar judecătorii au luat în calcul acest lucru atunci când l-au condamnat doar la patru luni de pușcărie, dar chiar și așa el mai avea o condamnare cu suspendare din trecut, tot pentru furt.

Cele două pedepse au fost contopite, rezultând o condamnare finală la 8 luni şi 40 de zile de închisoare, dar cu executarea în regim de detenţie. Decizia a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Iași.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite