„Un grăunte“ de ajutor pentru 2.000 de copii sărmani: „Au luat viaţa în piept cu mai multe minusuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin proiectul umanitar „Grăuntele de lumină”, preotul Dan Damaschin îi îndeamnă pe români să ajute 2.000 de copii sărmani.

Preotul ieşean Dan Damaschin îşi propune să ajute înainte de Paşte, prin intermediul Asociaţiei Glasul Vieţii, 2.000 de copii necăjiţi din judeţul Iaşi. Damaschin, preot misionar la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, organizează pentru al XII-lea an consecutiv proiectul umanitar „Grăuntele de lumină”.

Începând cu luna martie, preotul şi voluntarii săi caută donatori interesaţi să sprijine copii din familii numeroase astfel încât, de Paşte, cei mici să aibă îmbrăcăminte nouă şi mâncare pe masă. Lista copiiilor care au nevoie de ajutor poate fi consultată online pe pagina de Facebook a preotului. Pentru pachetul fiecărui copil, Damaschin a estimat o cheltuială de 205 lei pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării şi alimente. 

Printre micuţii pe care preotul şi-a propus să-I ajute se regăseşte o fetiţă de opt ani cu diagnosticată cu heterocromie.

Imagine indisponibilă

„Maria e fetiţa noastră specială, copilul cu privirea curcubeu, căreia, credem noi, Dumnezeu i-a hărăzit un drum frumos. Deja se numără printre marile personalităţi ale lumii care au o particularitate a ochilor- heterocromie (culori diferite ale ochilor; la Maria un ochişor e verde , celălalt, căprui). Alegeţi oricare dintre copilaşii noştri dragi. Sunt la fel ca Maria. Până la codul CR 1357, noi am comandat colete cu haine şi încălţăminte noi, produse de igienă şi curăţenie şi alimente, iar acum e nevoie doar să fie achitate. Cei ce doresc să facă singuri pacheţele, pot alege copilaşii de la acest cod în jos”, a precizat preotul Damaschin într-un mesaj pe Facebook. 

Dumitru şi cei patru fraţi ai săi se află pe lista „Grăuntelui de lumină” de când au rămas doar în grija mamei. Tatăl primilor patru copii i-a abandonat în  grija mamei, iar cel de-al doilea partener al femeii, tatăl ultimului copil, a murit la scurt timp după ce iubita sa a rămas însărcinată.

Imagine indisponibilă

„Cu ceva ani în urmă tatăl primilor patru copii i-a părăsit, iar de atunci Dumitru, asemeni unui om mare, i-a preluat cu maturitate rolul de cap al familiei. O ajută pe mama acasă, în gospodărie. Mama a încercat să îşi refacă viaţa cu un alt bărbat, a rămas însărcinată cu Miruna, dar la scurtă vreme noul partener a decedat. De atunci, toţi şase membri ai familiei au luat viaţa în piept aşa cum este ea. Cu plusuri sau mai mult cu minusuri”, a mai precizat Damaschin. 

Persoanele interesate să sprijine proiectele sociale ale preotului ieşean îl pot contacta la numărul de telefon 0744. 798. 610 sau îi pot scrie pe pagina personală de Facebook.

Citeşte şi:

Preotul-fenomen. Părintele Damaschin zideşte o casă pentru şapte mame care cerşesc pe străzi, cu copiii de mână

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite