Rugby juvenil de nota 10, susţinut la Iaşi doar de părinţi (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din lotul Rugby Club NMS Iaşi
O parte din lotul Rugby Club NMS Iaşi

De anul trecut, aproape 15 copii pasionaţi de rugby şi cu rezultate excelente la învăţătură alcătuiesc echipa Rugby Club NMS din Capitala Moldovei. Plăcerea pentru sportul cu balonul oval şi notele bune nu sunt singurele lucruri pe care aceşti mici sportivi le au în comun, ci şi dificultăţile financiare.

„Mai toţi copiii au note peste 9 la şcoală, provenind de la unităţi de învăţământ cu renume în oraş, cum ar fi Colegiile Negruzzi, Naţional, Eminescu, Racoviţă, precum şi Liceul de Informatică", spune Bogdan Tufeanu, membru în cadrul clubului Nord Master Sport.  

De când joacă împreună, tinerii rugbişti ieşeni se antrenează pe stadionul de la Tepro din Tătăraşi, unde au primit aviz din partea municipalităţii, şi au participat la turnee în Iaşi, Botoşani şi Bucureşti.

O parte din lotul Rugby Club NMS Iaşi

Componenţa Rugby Club NMS: Dimitrie Ioanidis, Sebastian Buduroi, Alexandru Bălan, Eduard Iablonschi, Şerban Finciuc, Dragoş Arbore, Dragoş Marin, Simon Alexandrescu, Ştefan Glodeanu, Robert Puşcalău şi Alin Ciocoveanu. Antrenor: Edi Bălan.

Primul ieşean calificat la Olimpiadă, ignorat de autorităţi pentru că nu aduce voturi

„Rezultatele obţinute sunt satisfăcătoare, având în vedere că majoritatea au câteva luni de experienţă pe un teren de rugby. Facem cu această ocazie un apel pentru toţi copiii, băieţi şi fete, doritori să facă rugby să vină la stadionul Tepro, mai ales că rugby-ul în 7 va deveni disciplină olimpică din 2016", precizează Tufeanu.

O parte din lotul Rugby Club NMS Iaşi

Munca copiilor de la Rugby Club NMS este cu atât mai mult de apreciat în condiţiile în care clubul nu beneficiază de nicio sponsorizare. Astfel, fondurile membrilor clubului şi ajutorul unor părinţi sunt singurele surse de „finanţare". „Aşa a fost luat echipament, baloane şi s-a asigurat transportul şi masa copiilor la turneele din ţară. Dăruire, voinţă, pasiune, avem de toate, mai puţin bani", spune Bogdan Tufeanu.

Pentru sprijinirea acestor copii talentaţi nu ar fi nevoie de foarte multe. „Dacă s-ar găsi câţiva oameni de afaceri şi societăţi din Iaşi care să contibuie cu măcar 100 de lei pe an am putea să ne atingem obiectivul ca din octombrie să înscriem această echipă în campionatul intern sub 14 ani. Cu o asemenea susţinere, rugby-ul ieşean ar avea cu uşurinţă trei-patru echipe de copii", crede Tufeanu.

O parte din lotul Rugby Club NMS Iaşi

Pentru Rugby Club NMS urmează deplasări la turnee în Galaţi, Bucureşti şi Ardeal.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite