Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, după ce doi câini de luptă au sfâşiat trei oameni: „Voi da cele mai mari sancţiuni posibile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Iaşiului Mihai Chirica a făcut mai multe declaraţii după ce, duminică, trei persoane au fost sfâşiate de câini Amstaff, în apropiere de centrul oraşului.

Potrivit primarului Mihai Chirica, citat de Agerpres, în cursul acestei zile va avea o întâlnire cu „reprezentanţii asociaţiilor chinologice din Iaşi“ pentru a începe inventarierea proprietarilor de câini periculoşi.

„Voi da un ordin ca Poliţia Locală să-i identifice şi să verifice dacă au documente. Nu voi fi indulgent. Voi da cele mai mari sancţiuni posibile pentru cei care nu şi-au înregistrat asemenea rase de câini, celor care nu îi gestionează corect şi nu au grijă de felul în care îi cresc. Vom supraveghea toate zonele în care sunt obişnuiţi să facă lupte, vom face filtre şi vom continua până când decimăm acest flagel. Desigur, Justiţia trebuie să îşi facă treaba până la capăt“, a declarat Chirica, pentru Agerpres.

Edilul a adăugat: „E un incident foarte periculos. Cred că s-a deschis o cutie a Pandorei. Responsabilitatea stăpânilor pentru câinii din curţi este foarte mare şi are consecinţe mult mai grave. Toată lumea până acum s-a concentrat spre câinii comunitari, acuzând că ei sunt cauza tuturor relelor. Asta indiferent de ce oraş este vorba. Când a fost cazul copilului sfâşiat a fost vorba de un câine de curte, de la o societate comercială. Asta nu înseamnă că nu trebuie să gestionăm foarte atent ce se întâmplă cu câinii de pe stradă“.

Două victime din cele trei atacate duminică, 14 ianuarie, pe strada Tănăsescu din Iaşi de doi câini Amstaff au fost operate. Potrivit medicilor, ambii pacienţi sunt supravegheaţi în stare stabilă. A treia persoană muşcată de câini a revenit acasă după tratamentul în urgenţe. Victimele, un bărbat de 46 de ani, altul de 66 de ani şi o femeie de 21 de ani, au fost transportate la Spitlaul „Sf. Spiridon” din Iaşi şi la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi.

Proprietara câinilor, o femeie de 60 de ani, a fost dusă la poliţie pentru audieri, ulterior pe numele său fiind întocmit un dosar penal. Potrivit oamenilor legii, pe numele femeii ar mai exista un dosar penal, după ce animalele sale au atacat şi alţi trecători, tot în această lună.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite