Primarul Chirica, membru PNL, ex-PSD: „Tinerii din USR s-au lăsat prinşi în capcana PSD”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica
Mihai Chirica

Primarul PNL al Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că alianţa USR-PLUS a trădat electoratul de dreapta din Iaşi şi că s-a aliat cu PSD. Acuzaţia vine după ce un consilier USR a fost ales să conducă şedinţele de Consiliu Local în următoarele trei luni, potrivit News.ro.

Mihai Chirica este liderul organizaţiei municipale a PNL, însă a devenit edil al Iaşiului din postura de membru al PSD. Vineri, 10 decembrie, după şedinţa Consiliului Local din Iaşi, Chirica a declarat că membrii alianţei USR-PLUS a trădat electoratul de dreapta din Iaşi şi s-a aliat cu PSD. Declaraţia a venit după ce consilierul USR Răzvan Timofciuc a fost votat preşedinte de şedinţă în Consiliul Local Iaşi pentru următoarele trei luni.

"Electoratul majoritar din municipiul Iaşi a avut o opţiune clară la alegerile locale şi la alegerile parlamentare, alegând PNL şi USR-PLUS pe buletinul de vot. Din păcate, la patru zile după scrutin, aleşii locali de la USR-PLUS au făcut o alianţă împotriva firii, votând cot la cot cu aleşii de la PSD. Este cu atât mai regretabilă trădarea USR-PLUS la Iaşi, cu cât la nivel naţional şefii lor de partid negociază cu PNL şi preşedintele Klaus Iohannis formarea unui guvern care să conducă România”, a afirmat Mihai Chirica, citat de News.ro

Conducerea PNL Iaşi apreciază că "lipsa de experienţă a unor consilieri locali USR-PLUS Iaşi ar putea fi speculată de politicieni infiltraţi, care au făcut deja înţelegeri subterane cu PSD”.

"Ieşenii ar trebui să ştie că, la trei ani după ce au ieşit în stradă împotriva PSD-Dragnea, unii politicieni care s-au hrănit cu voturile electoratului de dreapta bat acum palma chiar cu acelaşi PSD. Sper că este doar o greşeală de moment a tinerilor de la USR-PLUS, care s-au lăsat prinşi în capcana PSD”, a spus primarul Mihai Chirica. Potrivit acestuia, PNL Iaşi menţine deschisă oferta de colaborare politică adresată tuturor partidelor de dreapta.

În replică, deputatul USR Marius Bodea a afirmat, într-un comunicat de presă, că după ce a pierdut "lamentabil” în municipiu la alegerile parlamentare, "Mihai Chirica îşi permite să se răţoiască la USR PLUS”.

"Un pic de ruşine n-ar strica din partea viitorului fost primar al oraşului Iaşi, un ins capturat de mafia imobiliară şi adoptat în pagubă totală de PNL Iaşi. Astăzi am asistat, de fapt, la o răfuială între pesedişti în Consiliul Local Iaşi. Ca între vechi colegi, au poliţe de plătit, iar USR-PLUS nu se amestecă între clanurile lor. Faptul că un ales al USR-PLUS, Răzvan Timofciuc, va conduce pentru trei luni şedinţele de CL reprezintă o garanţie a corectitudinii desfăşurării lucrărilor”, a susţinut Bodea, conform aceleiaşi surse. Deputatul a precizat că USR-PLUS nu va face nicio alianţă cu Mihai Chirica şi "cu consilierii controlaţi de acesta”.

"În rândul consilierilor PNL Iaşi se află nu mai puţin de trei foşti pesedişti, membri ai Consiliului Local anterior. Aceştia au sărit efectiv din PSD în PNL în august 2020, la cererea expresă a lui Chirica. Pe de altă parte, nu vom face niciodată alianţă cu PSD Iaşi, pentru că am învăţat pe pielea noastră ce tragic este să avem un oraş condus de Chirica, exponentul perfect a tot ceea ce detestăm la pesedişti: amoralitatea, aroganţa, corupţia, minciuna şi impostura“, a afirmat Marius Bodea.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite