Portretul unuia dintre cei mai tineri viceprimari. „Mă urc pe camion şi deszăpezesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Bulancea, viceprimar în comuna ieşeană Erbiceni   FOTO Facebook/Răzvan Bulancea
Răzvan Bulancea, viceprimar în comuna ieşeană Erbiceni   FOTO Facebook/Răzvan Bulancea

Tânărul viceprimar este înzestrat, am putea spune, cu o calitate greu de găsit în aceste vremuri tulburi: aplecarea către nevoile cetăţeanului. De exemplu, în perioada aceasta, se urcă, indiferent de oră, în camionul de deszăpezire şi îi scapă pe cetăţeni de nămeţi.

Răzvan Bulancea are 26 de ani şi este unul dintre cei mai tineri viceprimari din România. Lucrează la Primaria Comunei Erbiceni, judeţul Iaşi, din 2017. Prima dată când a păşit pragul instituţiei era consilierul personal al primarului Ionel Lungu, iar acum se află la conducerea comunei, făcând echipă în continuare cu primarul Lungu. 

Implicarea lui în comunitate îl scoate din tipare. Nu profită de funcţia pe care o are dând ordine, ci se implică activ în rezolvarea anumitor probleme din comunitate.

De exemplu, în perioada aceasta, se urcă, mereu când este nevoie, în camionul de deszăpezire şi îi scapă pe cetăţeni de nămeţi. 

„E un model de bună practică văzut la domnul primar. Nu facem decât să ne asigurăm că este totul în regulă în comună. Mă urc pe camion şi deszăpezesc. Programul nostru nu este 8 – 16. Trebuie să fim activi 24/24, 7/7.  Experienţa domnului primar şi cu energia mea, ţinând cont de faptul că sunt tânăr, aduc rezultate. Facem o echipă foarte bună. De altfel, până să fiu viceprimar, cel care a făcut asta a fost domnul primar. Indiferent de oră, de anotimp. Am avut şi câteva evenimente nefericite cu inundaţiile şi, la fel, domnul primar s-a implicat activ. De la el am învăţat”, ne-a declarat viceprimarul Răzvan Bulancea. 

viceprimarul Răzvan Bulancea

FOTO: Răzvan Bulancea

Totul la mine se rezumă la Erbiceni

Pe lângă activităţile şi proiectele pe care le desfăşoară împreună cu primarul Ionel Lungu, Răzvan se implică şi în activităţile dedicate tinerilor din comună. 

„M-am ocupat şi de Asociaţia Sportivă din Erbiceni, acolo unde avem patru secţii de sport. Am activat patru ani ca şi preşedinte al acelei asociaţii sportive. Cred că au fost undeva la 80-90 de copii care au participat la competiţii”, a spus Răzvan Bulancea în discuţia cu reporterul „Adevărul”.

Comuna Erbiceni are una dintre cele mai mari săli de sport din mediul rural din Moldova. O investiţie de peste un milion de euro. 

Potrivit tânărului viceprimar, proiectele în desfăşurare în comună sunt: extindere reţea de apă potabilă, reabilitare şcoli şi asfaltare drumuri ( 9,1 km de asfalt). 

„Mă bucur că pot să iau parte activ la desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor din comună. Fac o echipă foarte bună cu domnul primar Lungu. Sunt sigur că oricare dintre consilierii locali care ar fi fost pe funcţia mea ar fi făcut la fel, fără a aştepta să fim lăudaţi sau chestii de genul ăsta. O facem pentru că este necesar, cu modestia aferentă”, a mai spus Răzvan Bulancea pentru „Adevărul”.

viceprimarul Răzvan Bulancea

Primarul şi viceprimarul comunei Erbiceni   FOTO Răzvan Bulancea

Modernizarea şcolilor din Erbiceni, proiect de suflet

Deşi se implică cât poate în modernizarea comunei, Răzvan spune cu modestie că proiectele, în mare parte, sunt meritul primarului. 

Proiectele sale de suflet sunt cele care ţin de reabilitarea unităţilor de învăţământ din comună, mai ales că el a absolvit un liceu pedagogic. 

„Şcoala I-IV din comună intră acum în programul de reabilitare. Au fost finalizate lucrările la Şcoala V-VIII. Sunt clase noi, cu echipamente noi, cu tablete pentru copii. Nu mai este necesar vechiul foc la sobă. Este mult mai uşor pentru toată lumea: atât pentru elevi, cât şi pentru profesori”, ne-a mai spus viceprimarul Răzvan Bulancea. 

De asemenea, pe lângă şcoli moderne, tinerii din comună se pot bucura şi de activităţi organizate special pentru ei. 

„Tinerii de la noi din comună sunt activi şi participă la activităţile pe care Primăria le desfăşoară, mai ales activităţi artistice. Avem peste 150 de copii la ansamblul înfiinţat în 2012, atunci când a intrat actualul primar. Sunt tineri receptivi, copii buni. Cel mai important este că vedem zâmbete pe feţele lor când sunt la activităţi acolo”, a conchis viceprimarul Răzvan Bulancea. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Pentagonul recunoaşte că deţine epave ale unor obiecte aeriene neidentificate, spune un cercetător care a solicitat date publice despre teste

Accident feroviar grav în judeţul Iaşi. Un BMW a fost târât pe şine de un tren VIDEO

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite