Mii de ieşeni răpuşi de viroze şi pneumonii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii recomandă persoanelor în vârstă să rămână în case
Medicii recomandă persoanelor în vârstă să rămână în case

Gerul din ultima perioadă a dus la creşterea numărului de ieşeni diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii. Medicii de familie din judeţ au identificat săptămâna trecută 6.487 de cazuri de viroze respiratorii şi 1.423 de cazuri de pneumonii.

„Prin comparaţie, în săptămâna 11-17 ianuarie, am avut 6.235 de persoane cu viroze respiratorii şi 1.274 cu pneumonii“, a anunţat astăzi Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică.

Zece degeraţi în 12 ore

Săptămâna trecută au avut nevoie de internare peste 300 de ieşeni. Pentru a preveni afecţiunile respiratorii, medicii spun că trebuie să respectaţi câteva sfaturi. „Le recomand ieşenilor să aibă o îmbrăcăminte adecvată sezonului rece şi să folosească batistele nazale doar o singură dată. De asemenea, este bine să fie consumate multe fructe şi legume. În perioada de ger trebuie evitată ieşirea în aer liber, în special pentru pacienţii cardiaci“, a explicat  medicul Tania Bernstein.

Pe de altă parte, perioada geroasă din ultimele zile a făcut zeci de victime printre ieşeni. Numai în ultimele 12 ore, la Spitalul „Sf. Spiridon“ au ajuns zece persoane cu degerături.

„Cei zece pacienţi sunt oameni ai străzii şi au ajuns la spital începând de aseară. Prezentau degerături la mâini şi picioare. După ce au primit îngrijiri medicale au fost transferaţi la adăpostul social din oraş“, a declarat Diana Cimpoeşu,  medic la Spitalul „Spiridon“

În perioada de ger trebuie evitată ieşirea în aer liber, în special pentru cardiaci, Tania Bernstein, medic de familie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite