Leonardo da Vinci, Rembrandt şi mulţi alţi artişti celebri, prezenţi printre ieşeni. Expoziţie impresionantă în Capitala Moldovei

0
Publicat:

Una dintre cele mai valoroase expoziții organizate vreodată în Iaşi şi-a deschis recent porţile, la Palatul Braunstein, din centrul oraşului. Astfel, ieşenii sunt invitaţi să admire lucrări celebre, semnate de cei mai cunoscuţi artişti.

Expoziţie Iaşi SURSĂ Facebook Primăria Municipiului Iaşi
Expoziţie Iaşi SURSĂ Facebook Primăria Municipiului Iaşi

Pentru realizarea acestei expoziţii a fost nevoie de o colaborare strânsă între mai multe instituţii culturale, din România şi din alte ţări ale Europei.

Nume celebre la expoziţia de la Iaşi

Expoziţia intitulată ,,Albertina & Brukenthal" a luat naştere în urma unei strânse colaborări între Muzeul Albertina din Viena şi Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu. Muzeul din capitala Austriei este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase şi rafinate din Europa. Astfel, expoziţia aduce, în premieră la Iaşi, o incursiune de peste jumătate de mileniu în istoria artei plastice europene. În acest context, ieşenii sunt invitaţi, până pe data de 12 noiembrie, la Palatul Braunstein din centrul oraşului, pentru a descoperi lucrări semnate de Leonardo da Vinci, Dürer, Rembrandt, Rubens, Goltzius, Hieronymus Bosch, Brueghel, Callot, Munch, Egon Schiele, Smigelschi, Kandler şi multe alte nume celebre.

,,Acest eveniment este rodul colaborării dintre Primăria Municipiului Iaşi, Muzeul Albertina, Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, Muzeul Municipal Regina Maria din Iaşi şi Universitatea Naţională de Arte din Iaşi", au precizat reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi.

Palatul Braunstein, clădire simbol a Iaşiului

Palatul Braunstein este noua bijuterie a municipiului Iaşi, după reabilitare. Cupola palatului oferă o imagine minunată asupra centrului oraşului, către strada Cuza Vodă, bulevardul Ştefan cel Mare, Piaţa Unirii, Cinema Victoria sau Hotel Traian. Palatul a fost reabilitat cu fonduri europene, Valoarea proiectului este de peste 22,8 milioane lei, iar contribuţia municipalităţii a fost de 320.000 lei.

Palatul Braunstein SURSĂ FOTO Facebook Primăria Municipiului Iaşi
Palatul Braunstein SURSĂ FOTO Facebook Primăria Municipiului Iaşi

"Este un proiect care a avut o istorie un pic zbuciumată. Această clădire de patrimoniu era o rană în centrul municipiului Iaşi pentru că arăta deplorabil. Această clădire monument va fi o emblemă de aici încolo. În loc de o rană va fi o emblemă. Iaşul se întregeşte cu acest proiect şi cu cele care vor urma. În lunile următoare vor fi şi alte proiecte finalizate. Putem spune că în 15 ani s-au făcut investiţii majore şi se observă o schimbare la faţă a Iaşului", a declarat directorul ADR Nord Est, Vasile Asandei, la recepţia Palatului Braunstein. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite