Iaşi: Tragedia de la Scânteia, cuantificată de rudele victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre rudele victimelor accidentului feroviar de la Scânteia speră să primească de la vinovaţi sute de mii de lei, daune morale.

Citeşte şi: Rudele victimelor tragediei de la Scânteia: „În ce se poate măsura valoarea unui copil?"

La termenul de astăzi al procesului în care sunt judecaţi administratorii firmei care deţinea „microbuzul morţii", a fost prezent şi Viorel Chelaru, unul dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei de pe 14 august 2009, soldată cu 14 morţi.

„Am doi copii minori. De la persoana sau persoanele care vor fi găsite vinovate în acest caz vreau să primesc 100.000 de lei daune morale. Înainte de accident lucram în construcţii ca zilier. Acum nu mai pot munci pentru că am placă la cutia craniană, am fost operat la picior, cinci coaste rupte şi braţul drept fracturat", le-a spus bărbatul judecătorilor.

Soţul uneia dintre victime a spus că unul dintre motivele pentru care vrea să primească daune morale este acela că s-a operat de hernie. „După moartea soţiei am fost nevoit să muncesc din greu şi a trebuit să mă operez de hernie. Vreau 600.000 de lei, daune morale“, le-a spus judecătorilor Radu Bucatariu, soţul Angelicăi Bucătaru, victimă a accidentului de pe 14 august 2009.

Acesta a mai precizat că acum nu mai poate munci şi pentru că trebuie să stea acasă cu cei doi copii minori  şi să aibă grijă de aceştia. Alţii s-au gândit doar la copiii de acasă. Lucian Căsăndroi, soţul Simonei Căsăndroi, o altă victimă de la Scânteia, a precizat că doreşte să primească 600.000 de lei daune morale pentru cei trei copii minori. Pentru a da posibilitatea tuturor rudelor de gradul I să-şi prezinte pretenţiile civile, instanţa a dat un nou termen de judecată pe 3 martie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite