Iaşi: Suspecţi de trafic de migranţi duşi cu cătuşe la Tribunal (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane reţinute de procurori pentru că ar face parte dintr-o grupare specializată pe trafic de migranţi, contrabandă cu ţigări şi furturi din locuinţe au fost duse în această după-amiază la Tribunalul Iaşi, cu propunere de arestare preventivă.

19.55 Magistraţii Tribunalului Iaşi au admis propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, făcută de procurori, pentru şapte din cele zece persoane aduse astăzi la instanţă. Împotriva lui Ovidiu Gotvald, Gheorghiţă Frunză şi Mihai Berihoi instanţa a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 de zile.

14.10 Lista celor 10 presupuşi membri ai reţelei de trafic de migranţi, duşi cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Iaşi:

-         Marian Chirilă Plugaru

-         Adrian Cristinel Bădeanu

-         Ovidiu Ştefan Gotvald

-         Sorin Gabriel Voica

-         Ionuţ George Isăilă

-         Liviu Munteanu

-         Costel Scurei

-         Iulian Tăbăranu

-         Gheorghiţă Frunză

-         Mihai Berihoi

Anchetatorii spun că este vorba despre o reţea atipică având în vedere diversitatea infracţiunilor. Unul dintre capii acesteia ar fi, potrivit anchetatorilor, Marian Plugaru. Acesta ar mai fi fost ajutat de patru „locotenenţi".

Anchetatorii au mai precizat că centrul grupării, format din cinci persoane, racola diverşi „specialişti", în funcţie de operaţiunile care urmau să se facă. Cinci dintre membrii grupării au fost săltaţi de mascaţi în noaptea de 11 spre 12 mai, în timp ce încercau să spargă un bancomat din localitatea Roznov, judeţul Neamţ.

VIDEO Sute de mii de lei, profitul reţelei destructurate de procurori (UPDATE)

În urma celor 18 percheziţii făcute în cursul zilei de joi în diferite zone din Iaşi au fost indisponibilizate în vederea confiscării mai multe autoturisme marca BMW şi Mercedes, diferite sume de bani în lei şi valută precum şi 27.000 de pachete de ţigări marca Plugaru.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Iaşi au cerut arestarea preventivă pentru zece din cele 14 persoane audiate joi, pentru infracţiunile de cosntituire sau sprijinirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, trafic de migranţi, durt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi tentativă la furt calificat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite