EXCLUSIV Află povestea ieşeanului care la 12 ani i-a furat inima prezentatoarei BBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea BBC, Tessa Dunlop, relatează într-un articol publicat în cotidianul britanic „The Guardian" greutăţile din familia soţului său din Iaşi şi primii ani de convieţuire cu bărbatul în Marea Britanie.

În articolul publicat în septembrie 2008, Tessa Dunlop foloseşte numele real al soţului său, Dan. Cel pe care-l utilizează ulterior, în volumul personal de memorii, Vlad, a fost doar un pseudonim.

Reîntoarsă în Iaşi în vara lui 2008, atunci când era însărcinată deja cu Mara, copilul conceput împreună cu Dan, Tessa Dunlop ajunge să-i ceară sfatul soacrei sale de la Iaşi, Elena, frământată fiind de potenţialele problemele financiare.

Cum s-a înfiripat povestea de dragoste dintre prezentatoarea Tessa Dunlop şi soţul ei pe când acesta era elev în Iaşi

„Ne-am întâlnit la ora 4 dimineaţa în bucătăria ei mică în acelaşi bloc gri în care l-am întâlnit prima dată pe Dan. Mama lui stătea şi asculta cum încercam eu să-i explic îngrijorările mele. Cum să te descurci cu un copil mic când eşti propriul tău angajat, având ipotecă pe care n-o puteam acoperi. Îmi doream o cameră pentru copil şi nu ştiam ce aş fi făcut în cazul în care Dan sau eu am fi rămas fără slujbă. El era trainer în domeniul cercetării de piaţă, eu, prezentator. Niciuna dintre slujbe nu era sigură“, mărturiseşte Tessa în articolul din „The Guardian".

Ca răspuns, soacra sa îi poveşte greutăţile prin care a trecut pe vremea lui Ceauşescu, atunci când muncea câte şase zile pe săptămână într-o fabrică de textile, în timp ce soţul său era alcoolic.

O prezentatoare britanică şi-a găsit dragostea la Iaşi. Ea era profesoară, el elev de 12 ani VIDEO

Dan, mezinul familiei, era luat în fiecare dimineaţă de mama sa la muncă şi stătea până la sfârşitul programului într-o creşă improvizată la subsol. Marcel, fratele său mai mare, pleca în fiecare dimineaţă să stea la coada de pâine sau lapte, apoi mergea la şcoală. Florin, fratele mijlociu al lui Dan, nu mai locuia împreună cu familia.

În anii '90, familia lui Dan trece prin alte momente grele. Fabrica la care lucra Elena s-a închis în 1992, iar porţia de mâncare zilnică se redusese la un colţ de pâine, cartofi şi mălai, „orice să le umple burţile". „Conceptul de carne la grătar era atât de fantezist, încât Dan se referea la ea ca la desert şi orice urmă de carne era pusă în frunze de viţă de vie sau piftele cu pâine veche“, relatează prezentatoarea BBC în memorii.

„Doar atunci când m-am îndrăgostit de Dan, un student din Iaşi, am început să înţeleg constrângerile din vieţile lor. Când locuiam în Marea Britanie, Dan nu-mi trimitea e-mailuri pentru că nu avea bani pentru internet café, telefonul familiei nu suna pentru că soneria era defectă, aşa că vorbeam rar. Purta aceleaşi haine de fiecare dată când îl vedeam", mai spune Tessa Dunlop.

Fosta profesoară de engleză relatează în „The Guardian“ că Dan s-a obişnuit cu stilul de viaţă britanic după mulţi ani de la mutarea sa acolo, care a avut loc în anul 2000.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite