Cum a reuşit un hoţ încătuşat să fure chiar din sediul DNA. Gardienii i-au dat telecomanda şi l-au lăsat la televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pedeapsa totală pe care trebuie să o execute bărbatul este de opt luni şi 904 zile de închisoare
Pedeapsa totală pe care trebuie să o execute bărbatul este de opt luni şi 904 zile de închisoare

Andrei Emilian Ţigănaşu, un bărbat de 33 de ani din Botoşani, a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru furt, printr-o sentinţă emisă la Judecătoria Iaşi în cursul zilei de vineri, 11 octombrie. Furtul pentru care bărbatul a fost trimis în instanţă este ieşit din comun.

Ţigănaşu era deja închis la Penitenciarul Iaşi, din decembrie 2013, având de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru furt şi tâlhărie. Pe 31 octombrie 2016, infractorul a fost adus din penitenciar la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi pentru a fi audiat într-o altă speţă. 
    
„După finalizarea audierii, între orele 9.35 şi 11.20, în timp ce aştepta cu escorta sosirea autoutilitarei de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, inculpatul a sustras un card TV din receiver-ul instalat la televizorul care se afla în spaţiul amenajat pentru public, de pe holul DNA Iaşi, card în valoare de 54 de lei“, a explicat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Practic, paznicii care-l însoţeau pe Ţigănaşu în holul DNA i-au permis hoţului să schimbe din telecomandă canalele televizorului aflat pe holul instituţiei, în condiţiile în care bărbatul era încătuşat. Pretextând că televizorul ar avea o problemă, Ţigănaşu s-a apropiat şi a sustras cardul fără a fi observat de gardieni.

Lipsa cardului a fost sesizată şi reclamată de jandarmul aflat la intrarea în sediul DNA. Iniţial, hoţul a negat furtul, dar a mărturisit şi a înapoiat dispozitivul în momentul în care a fost informat că-i va fi percheziţionată celula de la penitenciar.
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite