Campionii crimei: cum a ajuns un boxer printre cei mai de temut asasini FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Chilat 41 de ani (condamnat la 19 ani de puşcărie) l-a ucis pe Gheorghita Mararu
Cristian Chilat 41 de ani (condamnat la 19 ani de puşcărie) l-a ucis pe Gheorghita Mararu

Cristian Chilat promitea să facă o carieră în box, dar a ajuns să fie condamnat la 19 ani de închisoare, după ce l-a ucis pe interlopul Gheorghiţă Mararu. Pugilistul poreclit Falău Lalangiu are şansa să iasă din închisoare în 2025.

Cristian Chilat, condamnat la 19 ani de închisoare pentru asasinarea interlopului Gheorghiţă Mararu, fost campion regional pe Moldova, a ocupat al treilea loc pe podium la Campionatul Naţional de Box pentru Juniori şi a boxat cu Leonard Doroftei.

S-a apucat de sport la 12 ani, iar după câteva luni a participat la prima competiţie de box. Din 1987 a fost membru al Lotului Naţional, iar până în 1992 a fost legitimat la Clubul Steaua Bucureşti.

VIDEO Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ (UPDATE)

Tot în 1987 s-a aflat în acelaşi ring cu Leonard Doroftei, pe care l-a şi învins. A obţinut în total şapte medalii dintre care două de aur. „Nu am renunţat niciodată la box. O singură dată am boxat cu Leonard Doroftei şi am câştigat meciul. Am mai boxat în Germania şi în Italia", îşi aminteşte Cristian Chilat.

Cristian Chilat 41 de ani (condamnat la 19 ani de puşcărie) l-a ucis pe Gheorghita Mararu

Click pe colaj pentru mai multe poze cu Cristian Chilat

A plecat în Germania, iar în 1995 a fost arestat pentru trecere ilegală a frontierei. „Am fost condamnat la şase luni de închisoare, dar am evadat de trei ori şi astfel am ajuns să execut până la urmă doi ani. O dată, cu cinci români am tăiat timp de cinci luni la  gratiile de la clubul de biliard", îşi aminteşte Falău.

Aurelian Vasea Şoric plânge de mila interlopului ucis

În 1997 a plecat în Italia, iar în 2000 s-a întors acasă la Piatra Neamţ. „Am mai făcut prin străinătate şi altele, dar niciodată nu am renunţat la box", spune fostul pugilist. Din cauza unui prieten, după cum susţine Cristian Chilat,a fost cercetat şi într-un dosar de trafic de droguri, însă a scăpat doar cu o amendă.

Cămătar ucis din răzbunare

Din 2005 fost implicat în mai multe conflicte în Piatra Nemaţ cu familia Mararu. Pe 14 noiembrie 2010, a intrat într-o cafenea din Piatra Neamţ, a scos un pistol şi l-a omorât cu sânge rece pe interlopul Gheorghiţă Mararu (31 de ani). A tras şapte focuri de armă, dintre care cinci în rivalul său, unul în fratele acestuia şi unul la întâmplare.

A fost acuzat, judecat şi condamnat definitiv, în aprilie 2012, la 19 ani de închisoare pentru omor calificat, tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor. Citiţi aici un interviu în exclusivitate cu Cristian Chilat.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite