Administratorii microbuzului- morţii de la Scânteia, nemulţumiţi de pedeapsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Dumitriu şi Constantin Scîntei, cei doi patroni ai firmei care deţinea microbuzul implicat în tragedia de la Scânteia, au făcut recurs împotriva sentinţei Judecătoriei Iaşi. Ieşenii au fost condamnaţi, pe 16 februarie, la câte trei ani de închisoare cu executare.

Ionel Dumitriu şi Constantin Scântei consideră prea aspră pedeapsa aplicată de instanţă. Astfel, cei doi administratori au declarat recurs. Sentinţa Judecătoriei Iaşi a fost contestată şi de rudele victimelor de la Scânteia.

Pe 14 august 2009, un microbuz al firmei Valcris Trans, care transporta pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar doi pasageri din microbuz au scăpat cu viaţă.

image

Daţi click pe colaj pentru mai multe poze cu cei doi administratori

Procurorii i-au trimis în judecată pe cei doi administratori ai firmei Valcris Trans. Ionel Dumitriu a fost acuzat de procurori, în luna august 2010, de  nerespectarea regimului transportului rutier public, fals intelectual, fals material în înscrisurile oficiale şi uz de fals.Constantin Scîntei a fost trimis şi el în judecată pentru  nerespectarea regimului de transport rutier public şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate  în muncă dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă.

Tragedia de la Scânteia: Trei ani de puşcărie pentru patronii microbuzului

VIDEO Pentru ce au fost condamnaţi patronii microbuzului-morţii de la Scânteia

Pe 16 februarie Judecătoria Iaşi i-a condamnat pe cei doi administratori la câte trei ani de închisoare cu executare. Judecătorul a respins acţiunea civilă a rudelor victimelor de la Scânteia. Astfel, acestea nu vor primi despăgubiri.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite